Па, бев на опера. Бев во мустаќите на диригентот, прекрасно беше, се додека тој не кивна…

Разговараат две болви. Првата прашува: – Како си помина вчера? Втората: – Па, бев на опера. Бев во мустаќите на диригентот, прекрасно беше, се додека тој не кивна. Првата: – И, што се случи? Втората: – Па летнав помеѓу градите на пејачката. Таму беше многу топло и клизаво, така паѓав, надоле, надоле стана толку загушливо и смрдло, што паднав во несвест