притисни ентер »

Наскоро ќе бидеме сведоци на експлозија која се случува еднаш во животот | “Очекуваме нешто ново на небото”
Наскоро ќе бидеме сведоци на експлозија која се случува еднаш во животот | “Очекуваме нешто ново на небото”

Наскоро ќе бидеме сведоци на експлозија која се случува еднаш во животот | “Очекуваме нешто ново на небото”

Астрономите од Nottingham Trent University објавиле дека на небото се подготвува спектакуларен настан. Според нив, небесниот танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3000 светлосни години ќе резултира со исклучително светла експлозија, која ќе биде видлива со голо око неколку дена. Овој феномен се случува во ѕвездениот систем T Coronae Borealis , а експлозијата

„Ќе видиме нешто ново на небото“, тврдат астрономите

„Ќе видиме нешто ново на небото“, тврдат астрономите

36 Споделувања Share Tweet Небесниот танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3.000 светлосни години ќе резултира со толку силна експлозија што ќе биде видлива со голо око со денови, изјавија во петокот астрономите од Универзитетот Нотингем Трент. Експлозијата што се случува во системот „T Coronae Borealis“ ќе се забележува како нова ѕвезда која силно свети

„Ќе видиме нешто ново на небото“, тврдат астрономите

„Ќе видиме нешто ново на небото“, тврдат астрономите

Небесниот танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3.000 светлосни години ќе резултира со толку силна експлозија што ќе биде видлива со голо око со денови, изјавија во петокот астрономите од Универзитетот Нотингем Трент. Експлозијата што се случува во системот „T Coronae Borealis“ ќе се забележува како нова ѕвезда која силно свети на ноќното небо, пред да избледи

Не’ очекува космичка експлозија видлива со голо око, се случува еднаш во 80 години

Не’ очекува космичка експлозија видлива со голо око, се случува еднаш во 80 години

Небесниот танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3.000 светлосни години ќе резултира со толку силна експлозија што ќе биде видлива со голо око со денови, изјавија во петокот астрономите од Универзитетот Нотингем Трент. Експлозијата што се случува еднаш во животот во системот T Coronae Borealis ќе се појави како светла нова ѕвезда на ноќното небо, пред да

Не’ очекува космичка експлозија видлива со голо око, се случува еднаш во 80 години!

Не’ очекува космичка експлозија видлива со голо око, се случува еднаш во 80 години!

Небесниот танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3.000 светлосни години ќе резултира со толку силна експлозија што ќе биде видлива со голо око со денови, изјавија во петокот астрономите од Универзитетот Нотингем Трент. Експлозијата што се случува еднаш во животот во системот T Coronae Borealis ќе се појави како светла нова ѕвезда на ноќното небо, пред да