притисни ентер »

Галески го праша Шилегов: Дали зад толерирањето на дивоградбите на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?!
Галески го праша Шилегов: Дали зад толерирањето на дивоградбите на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?!

Галески го праша Шилегов: Дали зад толерирањето на дивоградбите на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?!

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивоградбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните институции. – Поаѓајќи од тоа дека градот има одлична соработка со општината Сарај што може да се види од актуелните неколку

Галески го праша Шилегов: Дали зад толерирањето на дивоградбите на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?!

Галески го праша Шилегов: Дали зад толерирањето на дивоградбите на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?!

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивоградбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните институции. – Поаѓајќи од тоа дека градот има одлична соработка со општината Сарај што може да се види од актуелните неколку

Матка ни се уништува пред очи, Шилегов гласно признава дека е немоќен

Матка ни се уништува пред очи, Шилегов гласно признава дека е немоќен

Скопјани не можат да се помират дека на Матка никна дивоградба, на место заштитено и забрането со закон – а надлежните буквално не мрднаа со прст. Секако, мора да признаеме и дека ние скопјаните, но и оние од надвор, кои уживаат во кањонот, не се помрднавме од место за да бараме и инсистираме од надлежните да ја спасат Матка. Последниве, освен што

Галески до Шилегов: Дали цената за толерирањето на дивоградбите на Матка се контигентите гласови какви видовме на последните избори

Галески до Шилегов: Дали цената за толерирањето на дивоградбите на Матка се контигентите гласови какви видовме на последните избори

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивоградбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните институции. Поаѓајќи од тоа дека градот има одлична соработка со општината Сарај што може да се види од актуелните неколку

Галески до Шилегов: Дали цената за толерирањето на дивоградбите на Матка се контигентите гласови какви видовме на последните избори

Галески до Шилегов: Дали цената за толерирањето на дивоградбите на Матка се контигентите гласови какви видовме на последните избори

Галески до Шилегов: Дали цената за толерирањето на дивоградбите на Матка се контигентите гласови какви видовме на последните избори На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивоградбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните

Галески до Шилегов: Дали зад дивоградбата на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?

Галески до Шилегов: Дали зад дивоградбата на Матка стојат контигентите гласови на последните избори?

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивоградбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните институции. Поѓајќи од тоа дека градот има одлична соработка со општината Сарај што може да се види од актуелните неколку

ГАЛЕСКИ ДО ШИЛЕГОВ: Дали дивогpaдбите на Матка се платени со гласови?

ГАЛЕСКИ ДО ШИЛЕГОВ: Дали дивогpaдбите на Матка се платени со гласови?

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје советникот Луке Галески му постави советничко прашање на градоначалникот на градот Скопје Петре Шилегов за дивогpадбите на Матка кои се толерирани од страна на градот и надлежните институции. – Поаѓајќи од тоа дека градот има одлична соработка со општината Сарај што може да се види од актуелните неколку

Шилегов: Градот нема ингеренции да ги урива дивоградбите на Матка

Шилегов: Градот нема ингеренции да ги урива дивоградбите на Матка

Градот Скопје, во системот на управување со градот нема ингеренција што произлегува од Законот за локална самоуправа да има градежна инспекција што ќе се справува со дивоградбите на територијата на градот. Тие ингеренции согласно законот се префрлени на општините што се во рамките на административните граници на град Скопје, изјави денеска градоначалникот

Шилегов: Градот нема ингеренции да ги урива дивоградбите на Матка

Шилегов: Градот нема ингеренции да ги урива дивоградбите на Матка

Градот Скопје, во системот на управување со градот нема ингеренција што произлегува од Законот за локална самоуправа да има градежна инспекција што ќе се справува со дивоградбите на територијата на градот. Тие ингеренции согласно законот се префрлени на општините што се во рамките на административните граници на град Скопје, изјави денеска градоначалникот

Шилегов немал ингеренции да ги урива платформите на Матка

Шилегов немал ингеренции да ги урива платформите на Матка

Според Законот за локална самоуправа Град Скопје нема ингеренција да се справува со дивоградбите на територијата на градот, објасни денеска градскиот татко. Тие ингеренции, согласно Законот, се во надлежност општините што се во рамките на административните граници на град Скопје, објасни денеска градоначалникот Петре Шилегов, одговарајќи на советничко