притисни ентер »

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето
Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов.

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека овие три мерки се среднорочно решение на проблемот на загадениот воздух зашто, рече, аерозагадувањето не се решава преку ноќ. -Град Скопје ја доби топловодната мрежа и за мене тоа е една од фундаментални мерки, го заокруживме гасоводниот прстен околу

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека

Шилегов: со три фундаментални мерки се бориме против загадувањето

Шилегов: со три фундаментални мерки се бориме против загадувањето

Во училиштата и градинките на Град Скопје се распределуваат инвентори, а со Владата ќе имаат работни средби за парични средства преку Електрани на Македонија за некои општини вклучително и во Град Скопје Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Фото: Б. Грданоски Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Шилегов: Скопје е во добра стартна позиција со три фундаментални мерки против загадувањето

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека

Шилегов најави три „фундаментални мерки против загадувањето“

Шилегов најави три „фундаментални мерки против загадувањето“

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави денеска градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна

Шилегов: Скопје е на „пол позиција“ во трката за чист воздух

Шилегов: Скопје е на „пол позиција“ во трката за чист воздух

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении ги пропуштил и сега живееме во последиците од таквото пропуштање, изјави градоначалникот Петре Шилегов. Прашан за мерките за чист воздух во пресрет на грејната сезона, скопскиот градоначалник истакна дека