притисни ентер »

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот
Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат, пренесе МИА. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот, оценува Мета. Тој посебно

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот – оценува Мета. Тој посебно ја поздравува

Круемади: Изгласувањето на уставните измени придонес за мирот во регионот

Круемади: Изгласувањето на уставните измени придонес за мирот во регионот

Лидерката на третата по големина албанска политичка партија, Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ) Моника Круемади го поздрави усвојувањето на уставните измени од страна на македонскиот Парламент, оценувајќи го тој чин како придонес за зајакнувањето на мирот и безбедноста во регионот. – Го поздравувам резултатот од гласањето во Парламентот

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот, оценува Мета. Тој посебно ја поздравува

Албанскиот претседател со честитки: Ја поздравувам одлучноста на Заев и Албанците во Македонија

Албанскиот претседател со честитки: Ја поздравувам одлучноста на Заев и Албанците во Македонија

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот, оценува Мета. Тој посебно ја поздравува

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот – оценува Мета. Тој посебно ја поздравува