притисни ентер »

Почнува шестиот Меѓународен фестивал за литература и илустрација „Литера 2024“ под мотото „Летаме заедно“
Почнува шестиот Меѓународен фестивал за литература и илустрација „Литера 2024“ под мотото „Летаме заедно“

Почнува шестиот Меѓународен фестивал за литература и илустрација „Литера 2024“ под мотото „Летаме заедно“

Повеќе од 150 илустрации на илустраторите од Турција – Гизем Ѓозде Учар и Серхат Албамја, како и на македонската илустраторка Наташа Андонова од 15 мај, во 19 часот, ќе бидат изложени во Галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје. Со оваа изложба, што е мало патување низ турската современа илустрација за деца, ќе биде отворено 6. издание на

Автори и илустратори за деца од Турција гости на „Литера“

Автори и илустратори за деца од Турција гости на „Литера“

Гизем Ѓозде Учар и Угур Алтун, современи автори и илустратори за деца од Турција, ќе бидат гости на претстојното шесто издание на меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“. Фестивалот ќе се одржи од денеска до 18 мај во Младинскиот културен центар во Скопје. Гизем Ѓозде Учар, авторка и илустраторка, има впечатлива кариера

„Литера“ на Скопје му носи културна свежина, препознатливост и пред сè квалитет

„Литера“ на Скопје му носи културна свежина, препознатливост и пред сè квалитет

„Литера“ е на сите, на публиката, на уметниците, на издавачите и на секој кој има што да покаже и каже во областа, вели Софија Семенпеева – Трајановска, основач и директор на фестивалот за литература и илустрација за деца и млади „Литера“, кој почнува денеска и ќе трае до 18 мај во Скопје. Настаните ќе се одржуваат во Младинскиот културен центар (МКЦ),

Шесто издание на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца и млади „Литера 2024“

Шесто издание на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца и млади „Литера 2024“

Почнувајќи од денес па се до 18 мај 2024 година, ќе се одржи шестото издание на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца и млади Литера 2024. Оваа година земја во фокус на Литера ќе биде Турција со претставување на извонредни илустратори и автори на книги за деца од оваа земја. Во рамките на фестивалот за прв пат ќе се организира

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“, започнува вечер во 19:00 часот во Младинскиот културен центар во Скопје и ќе трае до 18. месецов. Во фокусот на „Литера“ оваа година ќе биде Република Турција, од каде гостуваат тројца илустратори Гизем Ѓозде Учар, Серхат Албамја и Мурат Калкаван, како и авторката на книги за деца,

Почнува „Литера 2024“ – да летаме заедно на крилјата на уметноста и убавината!

Почнува „Литера 2024“ – да летаме заедно на крилјата на уметноста и убавината!

Повеќе од 150 илустрации на илустраторите од Турција – Гизем Ѓозде Учар и Серхат Албамја, како и на македонската илустраторка Наташа Андонова од вечерва во 19 часот ќе бидат изложени во Галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје. Со оваа изложба што е мало патување низ турската современа илустрација за деца ќе биде отворено 6. Меѓународен

Вечерва во МКЦ со отвора „Литера 2024“, првпат ќе има и Саем за литература за деца

Вечерва во МКЦ со отвора „Литера 2024“, првпат ќе има и Саем за литература за деца

Повеќе од 150 илустрации на илустраторите од Турција – Гизем Ѓозде Учар и Серхат Албамја, како и на македонската илустраторка Наташа Андонова од вечерва во 19 часот ќе бидат изложени во Галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје. Со оваа изложба што е мало патување низ турската современа илустрација за деца ќе биде отворено 6. Меѓународен

„Литера 2024“: Од вечерва летаме заедно со крилјата на уметноста и убавината

„Литера 2024“: Од вечерва летаме заедно со крилјата на уметноста и убавината

Повеќе од 150 илустрации на илустраторите од Турција – Гизем Ѓозде Учар и Серхат Албамја, како и на македонската илустраторка Наташа Андонова од вечерва во 19 часот ќе бидат изложени во Галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје. Со оваа изложба што е мало патување низ турската современа илустрација за деца ќе биде отворено 6. Меѓународен

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“, започнува вечер во 19 часот во Младинскиот културен центар во Скопје и ќе трае до 18. месецов. Во фокусот на „Литера“ оваа година ќе биде Република Турција, од каде гостуваат тројца илустратори Гизем Ѓозде Учар, Серхат Албамја и Мурат Калкаван, како и авторката на книги за деца, Зејнеп

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Започнува меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“, започнува вечер во 19 часот во Младинскиот културен центар во Скопје и ќе трае до 18. месецов. Во фокусот на „Литера“ оваа година ќе биде Република Турција, од каде гостуваат тројца илустратори Гизем Ѓозде Учар, Серхат Албамја и Мурат Калкаван, како и авторката на книги за деца, Зејнеп