притисни ентер »

Привршува чистењето на коритото на реката Серава
Привршува чистењето на коритото на реката Серава

Привршува чистењето на коритото на реката Серава

Коритото на реката Серава, во должина од 1,4 километри во населеното место Радишани наскоро ќе биде целосно исчистено, а за една недела почнува да се ѕида коритото. Од Општина Бутел соопштија дека е направена контрола на градежните активности, при што инсистирале максимално да се внимава за најголем дел од зеленилото покрај реката да биде задржано