притисни ентер »

Психолог-нобеловец тврди: „Повеќето луѓе не сакаат да бидат среќни“
Психолог-нобеловец тврди: „Повеќето луѓе не сакаат да бидат среќни“

Психолог-нобеловец тврди: „Повеќето луѓе не сакаат да бидат среќни“

Сите ние мислиме дека сакаме да сме среќни, но многумина работат спротивно на тоа, смета психологот Даниел Канемен, кој во 2002 година доби Нобелова награда за економија. Според него, среќата и задоволството се различни чувства. Среќата е нешто што се случува моментално, а задоволството е долготрајно и изградено врз постигнатите цели и градењето на