притисни ентер »

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место
После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место

Процентот на излезност на седмите Локални избори до 15 часот е 31.80 отсто, што значи дека гласале 403.715 грааѓани, соопшти Александар Даштевски, претседател на Државната изборна комисија (ДИК). Податоците се однесуваат на пристигнати извешати од 2.431 избирачко место, или во проценти 69.86. Најголема излезност има во Општина Новаци, 59.16 отсто,

Даштевски - Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 часот, излезност до 15 часот 31,8 отсто

Даштевски - Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 часот, излезност до 15 часот 31,8 отсто

Гласањето ќе се продолжи за граѓаните кои ќе се најдат на избирачките места и во дворовите на објектите по 19 часот и тие ќе можат да го остварат своето право на глас, истакна денеска претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски, охрабрувајќи ги граѓаните масовно да излезат и да гласаат на локалните избори. ДИК испратил мејл

НА МНОГУ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА ИМА ГУЖВА: Даштевски најави можно продолжување на времето за гласање

НА МНОГУ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА ИМА ГУЖВА: Даштевски најави можно продолжување на времето за гласање

На многу избирачки места има гужва, но секој ќе може да го искористи гласачкото право, дури и ако треба гласањето да трае подолго, истакна предмалку на прес-конференција претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. -Прво, избирачкиот список има двојно повеќе страни поради многу кандидати. Потоа, една четвртина од списокот на МВР

Ќе се гласа и по 19 часот таму каде што гласачите не дошле на ред

Ќе се гласа и по 19 часот таму каде што гласачите не дошле на ред

Метежот на дел од избирачките места ја натера Државната изборна комисија да донесе едногласна одлука дека на сите гласачи кои најдоцна до 19 часот ќе се најдат во дворот или во ходникот од гласачкото место ќе им се овозможи да гласаат и по 19 часот, кажа претседателот на Државната изборна комисија, Алекандар Даштевски на прес-конференција пред малку

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место, вели Даштевски

После 19 часот ќе гласаат сите кои ќе се затекнат во дворот на избирачкото место, вели Даштевски

Процентот на излезност на седмите Локални избори до 15 часот е 31.80 отсто, што значи дека гласале 403.715 грааѓани, соопшти Александар Даштевски, претседател на Државната изборна комисија (ДИК).  Податоците се однесуваат на пристигнати извешати од 2.431 избирачко место,  или во проценти  69.86. Најголема излезност има во Општина Новаци, 59.16 отсто,

Ќе може да се гласа и по 19 часот, но само оние кои ќе се најдат во круг на избирачко место

Ќе може да се гласа и по 19 часот, но само оние кои ќе се најдат во круг на избирачко место

Гласањето ќе се продолжи за граѓаните кои ќе се најдат на избирачките места и во дворовите на објектите по 19 часот и тие ќе можат да го остварат своето право на глас, изјави претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Како што претходно информиравме, проверката на граѓаните преку уредите за биометриска идентификација одзема повеќе

Со УВ ламба и спреј се гласа на седум избирачки места

Со УВ ламба и спреј се гласа на седум избирачки места

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски на прес-конференција соопшти дека гласањето на Локалните избори во седум избирачки места се одвива со УВ ламба и спреј, како на минатите избори, поради неможност за употреба на уредите за отпечатоци од прсти. Исто така информираше и на кои избирачки места имало прекини во гласањето

Даштевски: Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 час, излезност до 15 часот 31,80 отсто

Даштевски: Ако е потребно гласањето ќе продолжи и по 19 час, излезност до 15 часот 31,80 отсто

Гласањето ќе се продолжи за граѓаните кои ќе се најдат на избирачките места  и во дворовите на објектите по 19 часот и тие ќе можат да го остварат своето право на глас, истакна денеска претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски охрабрувајќи ги граѓаните масовно да излезат и да гласаат на локалните избори. ДИК испратил мејл