притисни ентер »

Ford Mustang Mach-E влезе во Гинисовата книга на рекорди
Ford Mustang Mach-E влезе во Гинисовата книга на рекорди

Ford Mustang Mach-E влезе во Гинисовата книга на рекорди

Ford има за што да се пофали – електричниот Mustang Mach се најде во книгата на Гинисови рекорди. Заслугата произлегува од тоа што овој автомобил се покажа како најекономичен на рутата Џон O’Гротс – Лендс Инд. Бројките кои го сместија Mach-E во оваа книга покажуваат дека електричниот автомобил успеа да помине 804 километри со едно полнење што е по