притисни ентер »

Саем за „купи куќа – купи стан“, аплицирање до крајот на годинава
Саем за „купи куќа – купи стан“, аплицирање до крајот на годинава

Саем за „купи куќа – купи стан“, аплицирање до крајот на годинава

54 Споделувања Share Tweet Субвенцијата која може да се добие од државата за проектот Купи куќа – купи стан може да достигне до речиси 21 илјада евра. Рокот за аплицирање е до крајот на годинава, се планира да продолжи и догодина, банките кои се дел од овој проект и градежните компании кои нудат објекти се дел од саемот на проектот Купи куќа купи стан

Ангеловска: Преку „Купи куќа, купи стан“ може да се добијат и до 20.830 евра субвенции

Ангеловска: Преку „Купи куќа, купи стан“ може да се добијат и до 20.830 евра субвенции

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан“, што воедно претставува и најголема субвенција. Каматната стапка на проектот е намалена на 2,9 отсто за првите три години и на 3,9 отсто за четвртата и петтата година. Само по овој основ граѓаните заштедуваат 1.300 евра на камати. Ова го истакна денеска министерката

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан“, што воедно претставува и најголема субвенција. Каматната стапка на проектот е намалена на 2,9 отсто за првите три години и на 3,9 отсто за четвртата и петтата година. Само по овој основ граѓаните заштедуваат 1.300 евра на камати. Ова го истакна денеска министерката

До 20 илјади евра помош за купување нов дом за млади

До 20 илјади евра помош за купување нов дом за млади

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан“, што воедно претставува и најголема субвенција. Каматната стапка на проектот е намалена на 2,9 отсто за првите три години и на 3,9 отсто за четвртата и петтата година. Само по овој основ граѓаните заштедуваат 1.300 евра на камати. Ова го истакна денеска министерката

Субвенција до 20 илјади евра преку „Купи куќа, купи стан“

Субвенција до 20 илјади евра преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан. Со новите модели, проектот ги таргетира и младите и повозрасните граѓани, и оние кои се во брак и оние кои не се. Сите граѓани кои сакаат да аплицираат за проектот можат на едно место да се информираат и од Министерството за финансии и од банките и од градежните

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан“, што воедно претставува и најголема субвенција. Каматната стапка на проектот е намалена на 2,9 отсто за првите три години и на 3,9 отсто за четвртата и петтата година. Само по овој основ граѓаните заштедуваат 1.300 евра на камати. Ова го истакна денеска министерката

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат до 20.830 евра субвенција преку „Купи куќа, купи стан“

„Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, купи стан“. Со новите модели, проектот ги таргетира и младите и повозрасните граѓани, и оние кои се во брак и оние кои не се. Сите граѓани кои сакаат да аплицираат за проектот можат на едно место да се информираат и од Министерството за финансии и од банките и од градежните

До 20 илјади евра помош за купување нов дом за млади

До 20 илјади евра помош за купување нов дом за млади

Embedded video for До 20 илјади евра помош за купување нов дом за млади Со олеснети услови до сопствен дом. Учеството на државата при купување стан, наместо 50 може да изнесува до 70% за млади до 35 години  или максимум 12.000 евра. За купување куќа пак субвенијата може да биде и 100 отсто од учеството за кредит или 11 години субенционирање на ратата

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „купи куќа, купи стан“

Ангеловска: Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку „купи куќа, купи стан“

Со новините на проектот предвидено е каматна стапка од 2,9% за првите три години и 3,9% за четвртата и петтата година, по што каматата следните години не смее да биде повисока од оние за станбен кредит. Субвенциите може да достигнат и до 20 илјади евра за млади кои ако земат кредит за куќа од 50 илјади евра на десет години. Условите за субвенционирање