притисни ентер »

Поздрав од синот додека Манчевски тврди дека платите на администрацијата мора да се намалат
Поздрав од синот додека Манчевски тврди дека платите на администрацијата мора да се намалат

Поздрав од синот додека Манчевски тврди дека платите на администрацијата мора да се намалат

Во овие времиња мора да мислиме, не само на она кој колку зема плата, туку и да покажеме солидараност, истакна синоќа потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски, во емисијата „Кликплус“ на ТВ21. – Намалувањето на платите е една превентивина мерка, за подоцна да можеме побрзо да се вратиме во форма и да ја спасиме економијата, бидејќи без приватниот

Манчевски: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Манчевски: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Пожелно е политичките партии во екот на оваа криза да се откажат од парите од годишното финансирање, истакна потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Кликплус на ТВ21, одговарајќи на прашањето во врска со предлогот на министерката за правда Рената Дескоска. Скопје, 27 март 2020 (МИА) – Пожелно е политичките партии во екот на оваа криза

Манчевски: Без приватниот сектор нема плата за администрацијата

Манчевски: Без приватниот сектор нема плата за администрацијата

Намалувањето на платите е една превентивина мерка, за подоцна да можеме побрзо да се вратиме во форма и да ја спасиме економијата, изјави министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски. Како што рече тој во Клик Плус, без приватниот бизнис нема плата за администрацијата и обратно. -Во оваа приказна сме сите заедно, соочени со

Манчевски: Партиите би требало да се откажат од своето финансирање од буџетот

Манчевски: Партиите би требало да се откажат од своето финансирање од буџетот

„Намалувањето на платите е една превентивина мерка, за подоцна да можеме побрзо да се вратиме во форма и да ја спасиме економијата, бидејќи без приватниот бизнис нема плата за администрацијата, но и обратно“, истакна Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски во „Клик Плус“ на ТВ21, додавајќи дека навистина ќе требаат сериозни

Манчевски: Ако излеземе брзо од кризата ќе ги надоместиме скратените плати

Манчевски: Ако излеземе брзо од кризата ќе ги надоместиме скратените плати

Потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски на гостувањето во емисијата „Клик плус” на телевизија 21 зборуваше за економските мерки кои ги предлага СДСМ, а кои имаат за цел полесно и поефикасно закрепнување на економијата која е погодена од здравствената криза со корона вирусот. „Предлогот на СДСМ опфаќа и намалување на платите на функционерите и членовите

Манчевски за Клик плус: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Манчевски за Клик плус: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Пожелно е политичките партии во екот на оваа криза да се откажат од парите од годишното финансирање, истакна потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Кликплус на ТВ21, одговарајќи на прашањето во врска со предлогот на министерката за правда Рената Дескоска. Тоа е човечки предлог, во услови кога се прашуваме дали ќе имаме средства да исплатиме

Манчевски за Кликплус: Во оваа приказна сите сме заедно и мора да бидеме солидарни

Манчевски за Кликплус: Во оваа приказна сите сме заедно и мора да бидеме солидарни

Во овие времиња мора да мислиме, не само на она кој колку зема плата, туку и да покажеме солидараност, истакна потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Кликплус на ТВ21. Намалувањето на платите е една превентивина мерка, за подоцна да можеме побрзо да се вратиме во форма и да ја спасиме економијата, бидејќи без приватниот бизнис нема

МАНЧЕВСКИ: Намалување на платите е една превентивна мерка, без приватниот бизнис нема плата за администрацијата

МАНЧЕВСКИ: Намалување на платите е една превентивна мерка, без приватниот бизнис нема плата за администрацијата

Соочени сме со криза, можеби најголема во историјата, изјави министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски. - Намалувањето на платите е една превентивина мерка, за подоцна да можеме побрзо да се вратиме во форма и да ја спасиме економијата, рече Манчевски, кој беше гостин во ТВ 21 во вечерашната емисија Клик Плус. Тој додаде

Манчевски: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Манчевски: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Пожелно е политичките партии во екот на оваа криза да се откажат од парите од годишното финансирање, истакна потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Кликплус на ТВ21, одговарајќи на прашањето во врска со предлогот на министерката за правда Рената Дескоска. Тоа е човечки предлог, во услови кога се прашуваме дали ќе имаме средства да исплатиме

Манчевски: Немаме пари за да исплатиме плати на администрацијата

Манчевски: Немаме пари за да исплатиме плати на администрацијата

Дамјан Манчевски, министер за администрација и информатичко општество од СДСМ во вечерашното гостување во емисијата Клик Плус на ТВ 21, вели дека прашање е дали воопшто ќе се подели плата на вработените во администрацијата. Во овие времиња не е само кој колку земал плата, туку мора да покажеме солидарност. Навистина ќе треба да вложиме сериозни напори