притисни ентер »

Катастрофа каква не се памети - 200 загинати од поплавите во Јапонија

Катастрофа каква не се памети - 200 загинати од поплавите во Јапонија

Поради поплавите и одроните на западот од Јапонија загинаа најмалку 99 лица, изјави денеска портпаролот на јапонската Влада. Покрај 199-те мртви, властите наведуваат дека во водите исчезнале повеќе од десетина лица, а медиумите наведуваат цифра од околи 60 исчезнати. Јапонскиот премиер Шинзо Абе наредил итен состанок на кризните групи да се работи

199 лица загинаа во поплавите во Јапонија

199 лица загинаа во поплавите во Јапонија

Најмалку 199 лица загинаа во поплавите и лизгањето на земјиште во западна Јапонија, соопшти денеска портпаролот на јапонската влада. Претходниот биланс на жртвите беше 179 лица. Освен 199 мртви, властите велат дека како исчезнати се водат повеќе десетици луѓе, а медиумите споменуваат бројка од околу 60 исчезнати лица. Владата рече дека овие трагични

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Поплавите и свлечиштата што од минатата недела ги зафатија западните делови на Јапонија, ги однесоа животи на најмалку 199 лица, соопшти денеска портпаролот на Владата во Токио, Јошихиде Суга. Тој инфромира дека јапонскиот п ремиер Шинзо Абе на состанокот на Кризниот штаб наредил да се дејствува што е можно побрзо за да им помогне на настраданите.

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Поплавите и свлечиштата што од минатата недела ги зафатија западните делови на Јапонија, ги однесоа животи на најмалку 199 лица, соопшти денеска портпаролот на Владата во Токио, Јошихиде Суга. Тој инфромира дека јапонскиот премиер Шинзо Абе на состанокот на Кризниот штаб наредил да се дејствува што е можно побрзо за да им помогне на настраданите. Абе,

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Поплавите и свлечиштата што од минатата недела ги зафатија западните делови на Јапонија, ги однесоа животи на најмалку 199 лица, соопшти денеска портпаролот на Владата во Токио, Јошихиде Суга. Тој инфромира дека јапонскиот премиер Шинзо Абе на состанокот на Кризниот штаб наредил да се дејствува што е можно побрзо за да им помогне на настраданите. Абе,

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Најмалку 199 загинати во поплавите и свлечиштата во Јапонија

Поплавите и свлечиштата што од минатата недела ги зафатија западните делови на Јапонија, ги однесоа животи на најмалку 199 лица, соопшти денеска портпаролот на Владата во Токио, Јошихиде Суга. Тој инфромира дека јапонскиот премиер Шинзо Абе на состанокот на Кризниот штаб наредил да се дејствува што е можно побрзо за да им помогне на настраданите. Абе,

Поплавите во Јапонија однесоа 199 животи

Поплавите во Јапонија однесоа 199 животи

16 Споделувања Share Tweet Бројот на загинати во поплавите во Јапонија се искачи на 199, изјавиле за медиумите јапонските власти. Бројот на исчезнати лица е околу 60, но се стравува дека ниту една од овие цифри не е конечна и дека се можни промени во црниот биланс од поплавите. Ова е најтешка катастрофа која ја има погодено Јапонија од 1982 година

Бројот од загинатите во поплавите Јапонија се искачи на 199

Бројот од загинатите во поплавите Јапонија се искачи на 199

Најмалку 199 лица загинаа во поплавите и лизгањето на земјиште во западна Јапонија, соопшти денеска портпаролот на јапонската влада. Претходниот биланс на жртвите беше 179 лица. Освен 199 мртви, властите велат дека како исчезнати се водат повеќе десетици луѓе, а медиумите споменуваат бројка од околу 60 исчезнати лица. Владата рече дека овие трагични

Јапонија: Најмалку 200 загинати во поплавите и свлечиштата

Јапонија: Најмалку 200 загинати во поплавите и свлечиштата

Во поплавите и свлечиштата што од минатата недела ги зафатија западните делови на Јапонија досега загинаа најмалку 199 лица, соопшти денеска портпаролот на Владата во Токио, Јошихиде Суга. Тој инфромира дека јапонскиот п ремиер Шинзо Абе на состанокот на Кризниот штаб наредил да се дејствува што е можно побрзо за да им помогне на настраданите. Абе,