притисни ентер »

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев
„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија и добитник е на повеќе од педесеттина национални и интернационални награди на натпревари

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија и добитник е на повеќе од педесеттина национални и интернационални награди на натпревари

„Фантазија“ – вечерва рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – вечерва рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија и добитник е на повеќе од педесеттина национални и интернационални награди на натпревари

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија и добитник е на повеќе од педесеттина национални и интернационални награди на натпревари

Културната соработка покажува како Македонија и Бугарија треба да се почитуваат

Културната соработка покажува како Македонија и Бугарија треба да се почитуваат

Македонија и Бугарија продолжуваат да се уважуваат на културен план, наспроти влошените односи предизвикани од неразумните барања на Софија и бугарската блокада за евроинтеграциите на земјава. Очигледно е дека политичките несогласувања не и наштетија на културната соработка која и натаму функционира, покажувајќи го начинот на кој соседите треба да

Рецитал на кросовер и класичниот пијанист Евгениј Генчев

Рецитал на кросовер и класичниот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на Филхармонија. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист. Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев настапува во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија, и е добитник на повеќе

Концерт на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, во вторник во Филхармонија

Концерт на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, во вторник во Филхармонија

Во вторник, на 23 февруари, во Камерната сала во Филхармонија, ќе настапи бугарскиот пијанист Евгениј Генчев. Неговиот т.н. рецитал е насловен како „Фантазија“, а на репертоарот се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапува во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија, и е добитник на повеќе од педесеттина национални и интернационални награди

Концерт во Филхармонија: “Фантазија“ со бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Концерт во Филхармонија: “Фантазија“ со бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник, на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на Филхармонија. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист. Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев настапува во Европа, Северна Америка, Азија и Австралија, и е добитник на повеќе

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник, на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на Филхармонијата. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист. Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев настапува во Европа, Северна Америка, Азија и во Австралија и е добитник на повеќе