притисни ентер »

Може ли бракот да го преживее коронавирусот?
Може ли бракот да го преживее коронавирусот?

Може ли бракот да го преживее коронавирусот?

Дури и оние кои имаат среќен и стабилен брак можат да се најдат во неволја за време на самоизолација затоа што цело време се насочени кон партнерот. Повеќето се осудени да останат во мал простор со сопружникот, со кого треба да го прилагоди деловниот и приватниот живот 24 часа седум дена во неделата, што може да биде рецепт за катастрофа и евентуално

Седум совети КАКО ДА ГО СПАСИТЕ БРАКОТ ВО САМОИЗОЛАЦИЈА

Седум совети КАКО ДА ГО СПАСИТЕ БРАКОТ ВО САМОИЗОЛАЦИЈА

За време на самоизолацијата, многу бракови можат да бидат компромитирани бидејќи партнерите се насочени едни кон други цело време под посебни стресни услови. Повеќето се осудени да поминат со својот сопруг или сопруга денови и недели во мал простор, реба да го делат и деловниот и приватниот живот 24 часа, седум дена во неделата, што може да биде рецепт

Седум совети КАКО ДА ГО СПАСИТЕ БРАКОТ ВО САМОИЗОЛАЦИЈА

Седум совети КАКО ДА ГО СПАСИТЕ БРАКОТ ВО САМОИЗОЛАЦИЈА

За време на самоизолацијата, многу бракови можат да бидат компромитирани бидејќи партнерите се насочени едни кон други цело време под посебни стресни услови. Повеќето се осудени да поминат со својот сопруг или сопруга денови и недели во мал простор, реба да го делат и деловниот и приватниот живот 24 часа, седум дена во неделата, што може да биде рецепт

За домашна изолација без проблеми: Совети за парови

За домашна изолација без проблеми: Совети за парови

Како да поминете многу време заедно затворени без проблеми Ако сте се ограничиле на домашна изолација за да го ограничите ширењето на коронавирусот, веројатно е дека некој од вашето семејство, вие или партнерот може да одите до продавница, до аптека или да работа. Но, ако сте во самоизолација, излегувањето е невозможно барем во наредните 14 дена. Вие

7 совети за коронавирусот да не ви го уништи бракот

7 совети за коронавирусот да не ви го уништи бракот

За време на самоизолацијата многу бракови можат да бидат загрозени поради тоа што партнерите целото време го поминуваат заедно. Луѓето кои се подолго време во брак споделија свои совети кои можат да ви помогнат да го сочувате вашиот брак. 1.Комуницирајте што е можно повеќе Тајната на секој успешен однос е комуникацијата. Тоа важи секогашно и во околностите

Неколку совети како да го сочувате бракот во овој стресен период

Неколку совети како да го сочувате бракот во овој стресен период

Дури и оние коишто имаат среќен и стабилен брак можат да имаaт проблеми во текот на овој период предизвикан од коронавирусот поради тоа што постојано сте дома со вашиот партнер. Повеќето живеат во мал дом со сопружниците со коишто треба да го споделуваат приватниот и деловниот живот 24 часа од неделата, а ова може да биде еднакво на катастрофа или

Овие работи се вообичаени за сите квалитетни бракови

Овие работи се вообичаени за сите квалитетни бракови

Бракот е всушност маратон и има навики што можат да му помогнат еден пар да ги преживее дури и најголемите турбуленции. Кога стапивте во брак, веројатно добивте многу совети, но сигурно ги изумивте по патот. Според терапевтот за брак Криситин Вилке , некои совети се лесни за заборавање. Таа даде едноставни, но корисни совети. Исто како и сè што е добро

Неколку совети како да го сочувате бракот во овој стресен период

Неколку совети како да го сочувате бракот во овој стресен период

Дури и оние коишто имаат среќен и стабилен брак можат да имаaт проблеми во текот на овој период предизвикан од коронавирусот поради тоа што постојано сте дома со вашиот партнер. Повеќето живеат во мал дом со сопружниците со коишто треба да го споделуваат приватниот и деловниот живот 24 часа од неделата, а ова може да биде еднакво на катастрофа или

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе? Познато ли ви е непријатното чувство кога ќе сфатите дека вашиот сопруг престанал да се грижи за вашата врска. Можеби веќе се прашувате „Дали тој сè уште ме сака?“. Можете ли да го спасите бракот кога ви изгледа како вашиот сопруг да не се грижи повеќе? Па, вашите