притисни ентер »

Huawei работи на автономни возила
Huawei работи на автономни возила

Huawei работи на автономни возила

Иако Huawei се наоѓа под строги санкции од САД и американските технолошки гиганти, кинеkсата компанија откри дека активно работи на автономни возила. Развивајќи вештачка интелигенција и комплементарни технологии, Huawei е во напредна фаза на развој на потребната технологија за автомни возила. Оваа технологија примена ќе најде кај бројните кинески компании

Huawei развива технологија за автономни автомобили

Huawei развива технологија за автономни автомобили

Доналд Трамп и американската забрана нема да го спречат Huawei да се шири на нови пазари. Иако е јасно дека мора да ги намалат очекувањата и амбициите на мобилниот пазар, кинеската компанија има големи планови кога се во прашање автономните возила. Автомобили кои исклучиво се управуваат со компјутери развиваат многу акерикански компании, но и повеќе

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Компанијата Huawei развива автономни автомобили во партнерство со разни производители на автомобили, како дел од програмата за развој на вештачка интелигенција (AI). Кинескиот технолошки гигант пружа AI софтвер на бројни значајни производители на автомобили, вклучувајќи го Audi на Volkswagen и заедничкиот потфат на јапонска Tojotа и кинески GAC, вели

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Компанијата Huawei развива автономни автомобили во партнерство со разни производители на автомобили, како дел од програмата за развој на вештачка интелигенција (AI). Кинескиот технолошки гигант пружа AI софтвер на бројни значајни производители на автомобили, вклучувајќи го Audi на Volkswagen и заедничкиот потфат на јапонска Tojotа и кинески GAC, вели

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Компанијата Huawei развива автономни автомобили во партнерство со разни производители на автомобили, како дел од програмата за развој на вештачка интелигенција (AI). Кинескиот технолошки гигант пружа AI софтвер на бројни значајни производители на автомобили, вклучувајќи го Audi на Volkswagen и заедничкиот потфат на јапонска Tojotа и кинески GAC, вели

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автобомилите до 2021 година

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автобомилите до 2021 година

Компанијата Huawei развива автономни автомобили во партнерство со разни производители на автомобили, како дел од програмата за развој на вештачка интелигенција (AI). Кинескиот технолошки гигант пружа AI софтвер на бројни значајни производители на автомобили, вклучувајќи го Audi на Volkswagen и заедничкиот потфат на јапонска Tojotа и кинески GAC, вели

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Вештачката интелигенција на Huawei ќе стигне и во автомобилите до 2021 година

Компанијата Huawei развива автономни автомобили во партнерство со разни производители на автомобили, како дел од програмата за развој на вештачка интелигенција (AI). Кинескиот технолошки гигант пружа AI софтвер на бројни значајни производители на автомобили, вклучувајќи го Audi на Volkswagen и заедничкиот потфат на јапонска Tojotа и кинески GAC, вели

Huawei планира до 2022 година да претстави автомобил кој самостојно ќе вози со помош на вештачка интелегенција

Huawei планира до 2022 година да претстави автомобил кој самостојно ќе вози со помош на вештачка интелегенција

Huawei има намера најдоцна во 2022 година да претстави автомобил кој самостојно ќе вози со помош на вештачка интелегенција. Компанијата Huawei работи со европски, јапонски и кинески автомобилски индустриски компании за да произведе автономни возила, односно оние што сами управуваат со возењето. Намерата им е до 2021 година да ја џаобиколат традиционалната