притисни ентер »

Демократија. ОН. Северизам
Демократија. ОН. Северизам

Демократија. ОН. Северизам

Денешнава колумна, драг читателу, како што гледаш е триделна. Триптихон: демократија, ОН, северизам. Првиот нејзин дел се однесува на демократијата, а по повод неодамнешниот ден на светската демократија, вториот на 76-та сесија на Генералното собрание на ОН, а третиот што звучи мистериозно, северизам, по аналогија ја сугерира менталната слика на нашата