притисни ентер »

Општина Чаир расадник на дивоградби
Општина Чаир расадник на дивоградби

Општина Чаир расадник на дивоградби

Општина Чаир има поголем број на бесправно изградени градби споредено со легални. Тоа се должи на тоа што во општината не функционирало Одделение за инспекциски надзор од областа на градежништвото. Ова го констатирал Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам (ДИГУ) и оттаму нагласуваат дека градоначалниците на Општина Чаир не ги исполниле законските

Градоначалниците во Општина Чаир не ги исполниле законските надлежености и дозволиле хаотично бесправно градење

Градоначалниците во Општина Чаир не ги исполниле законските надлежености и дозволиле хаотично бесправно градење

До инспекторат за градежништво и урбанизам од 2010 година до крај на 2023 година пристигнати се 327 претставки поднесени од страна на физички или правни лица од Општина Чаир, кои пријавуваа бесправни градби или незапазување на законските одредби од Закон за градење при градење. Бидејќи станувало збор за градби од локално значење за кои во врска

Државниот инспекторат за градежништво: Градоначалниците во Општина Чаир дозволиле хаотично бесправно градење

Државниот инспекторат за градежништво: Градоначалниците во Општина Чаир дозволиле хаотично бесправно градење

До инспекторат за градежништво и  урбанизам од 2010 година до крај на 2023 година  пристигнати се 327 претставки поднесени од страна на  физички или правни лица од Општина Чаир, кои пријавувале бесправни градби или незапазување на законските одредби од Закон за градење при градење, сооппштуваат од Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам (ДИГУ)

ДУИ предизборно го прати инспекторатот за градежништво да прави контрола во Чаир, ДКСК пак бараше директорот на оваа институција да биде разрешен

ДУИ предизборно го прати инспекторатот за градежништво да прави контрола во Чаир, ДКСК пак бараше директорот на оваа институција да биде разрешен

До инспекторат за градежништво и урбанизам од 2010 година до крај на 2023 година пристигнати се 327 претставки поднесени од страна на физички или правни лица од Општина Чаир, кои пријавуваа бесправни градби или незапазување на законските одредби од Закон за градење при градење. Бидејќи станувало збор за градби од локално значење за кои во врска

ДЕТАЛИ ЗА ПРЕТСТРЕЛКАТА ВО АРАЧИНОВО:     Tешко е ранет член на обезбедувањето на градоначалникот, повреден е и инспектор за урбанизам

ДЕТАЛИ ЗА ПРЕТСТРЕЛКАТА ВО АРАЧИНОВО: Tешко е ранет член на обезбедувањето на градоначалникот, повреден е и инспектор за урбанизам

Попладнево се случи престрелка во општина Арачиново која го крена цело СВР – Скопје на нозе. Според нашите информации пукано е на обезбедувањето на Ридван Ибраими градоначалник на општината. Информациите на Инфомакс велат дека сите расположливи екипи и возила на МВР се упатени кон лице место со цел да го обезбедат местото на настанот. Како што претходно