притисни ентер »

Неуспешна аукција на акварели на Хитлер
Неуспешна аукција на акварели на Хитлер

Неуспешна аукција на акварели на Хитлер

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат. Почетните цени на „уметничките дела“ се движеа од 19.000 до 45.000 евра, но за нив не стигнала ниедна понуда. Три дена пред аукцијата што се случи саботата, во аукциската

Никој не сака да ги купи сликите на Хитлер

Никој не сака да ги купи сликите на Хитлер

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат. Почетните цени на „уметничките дела“ се движеа од 19.000 до 45.000 евра, но за нив не стигнала ниедна понуда. Три дена пред аукцијата што се случи саботата, во аукциската

Пет „слики на Хитлер“ не беа продадени на аукција во Германија

Пет „слики на Хитлер“ не беа продадени на аукција во Германија

Пет слики, наводно насликани од нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста кога тој се обидувал да се пробие како уметник, не се продадоа на аукција во јужна Германија, објави „Асошиејтед прес“. Веројатно, сликите не беа купени поради страв дека би можеле да бидат фалсификувани. Почетната цена на делата била меѓу 19.000 и 45.000 евра, но никој

Неуспешна аукција на акварели на Хитлер

Неуспешна аукција на акварели на Хитлер

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат. Почетните цени на  „уметничките дела“ се движеа од 19.000 до 45.000 евра, но за нив не стигнала ниедна понуда. Три дена пред аукцијата што се случи саботата, во

Неуспешна аукција за продажба на Хитлерови слики

Неуспешна аукција за продажба на Хитлерови слики

ММС, 10.02.2019 На вчерашната аукција во германскиот град Нирнберг пет слики што се смета дека се на Адолф Хитлер не нашле купувач. Аукциската куќа „Ваидлер“, која ги ставила пејзажите на продажба, навела дека би можела да ги продаде подоцна, не прецизирајќи датум. Не е наведено зошто продажбата не успеала. Меѓутоа, високите почетни цани за сликите

Повлечени од продажба уметнички дела со потписот на Хитлер, биле фалсификат

Повлечени од продажба уметнички дела со потписот на Хитлер, биле фалсификат

Германска куќа за наддавање повлече од продажба 26 уметнички дела со потпис на Адолф Хитлер по сомнежите дека не се веродостојни. Пет слики со водени боички на продажба ќе излезат во сабота како што беше планирано од куќата за наддавање „Видлер“ во јужниот град Нуренбург. Во среда, обвинителите запленија 63 уметнички дела од галериите на „Видлер“ кои

Повлечени од продажба уметнички дела со потписот на Хитлер, биле фалсификат

Повлечени од продажба уметнички дела со потписот на Хитлер, биле фалсификат

Германска куќа за наддавање повлече од продажба 26 уметнички дела со потпис на Адолф Хитлер по сомнежите дека не се веродостојни. Пет слики со водени боички на продажба ќе излезат во сабота како што беше планирано од куќата за наддавање „Видлер“ во јужниот град Нуренбург. Во среда, обвинителите запленија 63 уметнички дела од галериите на „Видлер“ кои