притисни ентер »

Облакодер чија основа е во форма на отпечаток од прст на шеикот Мохамед бин Рашид
Облакодер чија основа е во форма на отпечаток од прст на шеикот Мохамед бин Рашид

Облакодер чија основа е во форма на отпечаток од прст на шеикот Мохамед бин Рашид

Престолнината со супер високи облакодери, Дубаи, наскоро ќе добие уште еден таков грандиозен објект. Државната инвестициска компанија „Дубаи холдинг” објави детали за градежниот мега-проект, кој ќе вклучува кула од 550 метри. Кулата, наречена Бурџ Џумеира, ќе биде сместена во областа Ал Суфоух во Дубаи во близина на Бурџ Ал Араб. Плановите покажуваат