притисни ентер »

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување
ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

о Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на Локалните избори до 15:00 часот пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Оперативниот штаб на Амбасадата на САД пријавил до Обвинителството, дека добиле дојава од лице во која се наведува дека 83 лица кои биле постојано осудувани за кривични дела, а кои се на слобода, добиле огнено оружје за да го попречат изборниот процес. Понатаму се наведува дека друго лице – познат сторител на кривични дела поседува оружје и дека на

Дојава за агитација во Гостивар, искинати ливчиња во Скопје и нерегуларности во Кочани

Дојава за агитација во Гостивар, искинати ливчиња во Скопје и нерегуларности во Кочани

До 15 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со спроведувањето на локалните избори пристигнале информации за постапувањата по предметите во основните јавни обвинителства, како и известувања за случени евентуални изборни нерегуларности. Преку мејл пристигна поднесок испратен од политичка партија, во врска со сомнение за

Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

Фото: Б. Грданоски До Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на Локалните избори до 15:00 часот пристигнаа информации за постапувањата

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ЈO: Пријавени нерегуларности во Гостивар, Кумановско, Кичево, скопјанец искинал гласачки ливчиња

ЈO: Пријавени нерегуларности во Гостивар, Кумановско, Кичево, скопјанец искинал гласачки ливчиња

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ПРИЈАВИ ЗА АГИТАЦИЈА ПОТКУП ПРИТИСОК НА ИЗБОРИТЕ Дежурните обвинители затрупани со работа

ПРИЈАВИ ЗА АГИТАЦИЈА ПОТКУП ПРИТИСОК НА ИЗБОРИТЕ Дежурните обвинители затрупани со работа

До Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од глава шеснаесет – кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори до 15 часот пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Амбасадата на САД добила предупредување за изборни нерегуларности

Оперативниот штаб на Амбасадата на САД пријавил до Обвинителството, дека добиле дојава од лице во која се наведува дека 83 лица кои биле постојано осудувани за кривични дела, а кои се на слобода, добиле огнено оружје за да го попречат изборниот процес. Понатаму се наведува дека друго лице – познат сторител на кривични дела поседува оружје и дека на

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

Јавното обвинителство отвора предмети за евентуални изборни нерегуларности

Јавното обвинителство отвора предмети за евентуални изборни нерегуларности

До Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на Локалните избори до 15:00 часот пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните