притисни ентер »

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше и претседателката на Европската

На Украина ѝ е потребно инвестирање и во човечката и образовна инфраструктура, рече Сиљановска-Давкова на Конференцијата во Берлин

На Украина ѝ е потребно инвестирање и во човечката и образовна инфраструктура, рече Сиљановска-Давкова на Конференцијата во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова денеска на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин рече  дека неопходно е инвестирање не само во патната и во енергетската инфраструктура на земјата, туку и во човечката, образовна, социјална и нормативна инфраструктура, соопшти нејзиниот кабинет. Сиљановска-Давкова говореше на главниот панел за шефови

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше и претседателката на Европската

Сиљановска во берлин побара „Маршалов план“ за Украина

Сиљановска во берлин побара „Маршалов план“ за Украина

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше и претседателката на Европската

СИЉАНОВСКА ДАВКОВА РАМО ДО РАМО СО ЗЕЛЕНСКИ И ШОЛЦ Потребен е нов Маршалов план за разрушената Украина, вели претседателката

СИЉАНОВСКА ДАВКОВА РАМО ДО РАМО СО ЗЕЛЕНСКИ И ШОЛЦ Потребен е нов Маршалов план за разрушената Украина, вели претседателката

Претседателката на Република Македонија, Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше

Силјановска Давкова на Самит за обнова на Украина

Силјановска Давкова на Самит за обнова на Украина

Претседателката Гордана Силјановска Давкова учествува на конференцијата за обнова на украина во Берлин. Силјановска Давкова објави фотографија со украинскиот претседател Зеленски и германскиот канцелар Олаф Шолц. Една од пораките на македонската претседателка е дека потребно е да се обезбеди континуирана меѓународна помош и поддршка за обнова, реконструкција

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска се обрати на главниот панел на конференцијата за обнова на Украина, што се одржува во Берлин, Сојузна Република Германија. Како што информира претседателскиот Кабинет, Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше и претседателката на Европската

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и украинскиот претседател Володимир Зеленски, а свое обраќање имаше и претседателката на Европската