притисни ентер »

Го штитат црниот дроб и го забрзуваат метаболизмот: Киселите краставички се моќни чувари на здравјето!
Го штитат црниот дроб и го забрзуваат метаболизмот: Киселите краставички се моќни чувари на здравјето!

Го штитат црниот дроб и го забрзуваат метаболизмот: Киселите краставички се моќни чувари на здравјето!

Не постојат многу луѓе што не обожаваат кисели краставички, па затоа тие редовно се наоѓаат на нашето мени. Киселите краставички содржат голема количина на вода, протеини, многу малку маснотии и многу прехранбени влакна. Покрај тоа, тие се богат извор на минерали, како што се калиум, натриум и фосфор. Содржат и витамини, како витамин Ц, А, Б-6, Б-12,

Го штитат црниот дроб и помагаат во регулирање на шеќерот

Го штитат црниот дроб и помагаат во регулирање на шеќерот

Само мал број луѓе не сакаат кисели краставици, затоа тие често се наоѓаат на менито. Киселите краставици содржат голема количина на вода, протеини, многу масти и влакна за храна. Покрај тоа, постои богат извор на минерали, вклучувајќи калиум, натриум и фосфор. Тие содржат витамини како витамини Ц, А, Б-6, Б-12, рибофлавин, ниацин и тиамин. Тие се