притисни ентер »

ССК: Растот од 3,5% е нереален?
ССК: Растот од 3,5% е нереален?

ССК: Растот од 3,5% е нереален?

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи предвид дека веќе

Како изборите ќе влијаат врз економијата?

Како изборите ќе влијаат врз економијата?

Претседателката на ССК Данела Арсовска, вели дека за некакво придвижување – економијата ќе треба да почека дури до втората половина на наредната година. Кај крупните проекти кои се реализираат на подолг рок, веќе се забележува застој. „Со самата најава за избори компаниите почнаа резервирано да гледаат на сите проекти, со самото тоа што ќе бидеме во

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

-Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи  предвид дека веќе е отпочната кампањата на политичките партии за предвремените парламентарни избори. Со најавата на изборите компаниите почнаа резервирано да гледаат на проектите кои ги имаа планирано за следната година,

Арсовска: Проектите се во застој не очекувам раст од 3,5 отсто

Арсовска: Проектите се во застој не очекувам раст од 3,5 отсто

Таа нагласи дека не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти и покрај оптимистичките прогнози на НБ за раст на БДП на земјава од 3,8 проценти во 2020 година. Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела

Арсовска: ССК не очекува да се постигне најавениот раст од 3,5 отсто

Арсовска: ССК не очекува да се постигне најавениот раст од 3,5 отсто

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи предвид дека веќе

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи  предвид дека веќе

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Сите проекти, а особено оние кои беа подолгорочни веќе се во застој. Треба да почекаме, но не верувам дека ќе има нешто позначајно до третиот квартал на 2020 година. Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5% поради изборите

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5% поради изборите

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи предвид дека веќе

Растот од 3,5 проценти сега изгледа нереален за ССК

Растот од 3,5 проценти сега изгледа нереален за ССК

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи предвид дека веќе

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи  предвид дека веќе