притисни ентер »

КРИТИКИ И ПОФАЛБИ ЗА APPLE VISION PRO: Футуризам и застрашувачки несакани ефекти
КРИТИКИ И ПОФАЛБИ ЗА APPLE VISION PRO: Футуризам и застрашувачки несакани ефекти

КРИТИКИ И ПОФАЛБИ ЗА APPLE VISION PRO: Футуризам и застрашувачки несакани ефекти

Откако се појавија, технолошкиот печат го испофали уредот на Apple Vision Pro за исполнувањето на ветувањата на компанијата. Добро е дизајниран, видеото и звукот се запрепастувачки прецизни, гесталниот интерфејс во стилот на „Малцински извештај“ е футуристичен. Никој не е точно сигурен за што служи, или дали дури и најподготвените играчи ќе потрошат

Сем Алтман воодушевен од новиот уред на Apple како втора најимпресивна технологија по iPhone

Сем Алтман воодушевен од новиот уред на Apple како втора најимпресивна технологија по iPhone

Самиот Алтман е ентузијаст за уредот на Apple и го смета за втора најимпресивна технологија по iPhone. OpenAI неодамна објави верзија на ChatGPT за VisionOS, оперативниот систем за VR уредите на Apple. Долгоочекуваниот уред на Apple за виртуелна и проширена реалност неодамна излезе во продажба. Моделот Vision Pro не е за секого, пред се поради цената,

Сем Алтман го смета Vision Pro за втората најимпресивна технологија по iPhone

Сем Алтман го смета Vision Pro за втората најимпресивна технологија по iPhone

OpenAI неодамна објави верзија на ChatGPT за VisionOS, оперативниот систем за просторниот компјутер на Apple. Долгоочекуваниот уред за виртуелна и проширена реалност на Apple неодамна излезе во продажба. Моделот Vision Pro не е за секого, пред се поради цената, но кој и да го купил или само да го пробал, не останал рамнодушен. Општиот впечаток е дека

Сем Алтман одушевен од уредот на Apple и го смета за втората најимпресивна технологија по iPhone

Сем Алтман одушевен од уредот на Apple и го смета за втората најимпресивна технологија по iPhone

Долгоочекуваниот уред за виртуелна и проширена реалност на Apple неодамна излезе во продажба. Моделот Vision Pro не е за секого, пред се поради цената, но кој и да го купил или само да го пробал, не останал рамнодушен. Општиот впечаток е дека овој уред претставува поглед во иднината на VR, но патот до таа иднина е сè уште долг и предизвикувачки. Еден

Холивудски режисер го користел овој уред на „Apple“ за монтажа на филм: „Потресен сум“

Холивудски режисер го користел овој уред на „Apple“ за монтажа на филм: „Потресен сум“

Холивудскиот режисер Џонатан Чу бил принуден да користи „Apple Vision Pro“ за монтажа за филм, а ова го потресло. Еден холивудски режисер открил уште еден начин за употреба на „Apple Vision Pro“, откако бил заглавен дома и не можел да дојде до пакет за монтажа за да работи на својот најнов филм. Режисерот Џонатан Ву, најпознат по својата работа на

Apple Vision Pro дали иднината е тука?

Apple Vision Pro дали иднината е тука?

Vision Pro е амбициозен прв чекор во светот на просторното пресметување, со најдобри дисплеи и интеграција на AR што некогаш сме ги виделе. Но, тоа е исто така јасно бета производ наменет за програмери. После најавата на 5ти Јуни 2023, уредот беше официјално лансиран на 2ри Фебруари 2024. Една недела по лансирањето споделуваме впечатоци на коринсиците