притисни ентер »

Мон Сен Мишел е место како од бајките, а за некои и извор на инспирација
Мон Сен Мишел е место како од бајките, а за некои и извор на инспирација

Мон Сен Мишел е место како од бајките, а за некои и извор на инспирација

На само неколку часа возење од Париз, ќе влезете во магичниот свет на прекрасни пејсажи, природа и интересна историја. Мон Сен Мишел е остров, замка и опатија во едно. Манастирот со површина од 55.000 квадратни метри го направил ова место светски позната дестинација која се наоѓа под заштита на УНЕСКО поради културното, историско и архитеконско значење