притисни ентер »

Што сака Билал Касами?
Што сака Билал Касами?

Што сака Билал Касами?

Наведувам детаљ од објаснение на премиерот Заев кој зборува за тоа што сакал да внесе Билал Касами (шеф на Беса) во Уставот кој се менува сега според некои веќе прифатени обврски од Преспанскиот договор. Тој детаљ на Заев гласи: „Суштината на Беса е преку формулацијата на македонско/ граѓанин на на РСМ да не се остави впечаток дека Албанците, Турците,

Што сака Билал Касами?

Што сака Билал Касами?

Наведувам детаљ од објаснение на премиерот Заев кој зборува за тоа што  сакал да внесе Билал Касами (шеф на Беса) во Уставот кој се менува сега според некои веќе прифатени обврски од Преспанскиот договор. Тој детаљ на Заев гласи: „Суштината на Беса е преку формулацијата на македонско/граѓанин на на РСМ да не се остави впечаток дека Албанците, Турците,

Ѓорги Спасов: Каде греши “Беса”на Касами

Ѓорги Спасов: Каде греши “Беса”на Касами

Политичкиот аналитичар Ѓорги Спасов на својот Фејсбук профил , ги анализира последните случувања во врска со обезбедувањето на потребното мнозинство за финалното гласање на уставните измени, предвидени со Договорот од Преспа. “Опседанти со својат моќ да го срушат договорот од Преспа, Касами и неговите подржувачи ја држат целата нација во грч до последниот

Каде греши “Беса”на Касами

Каде греши “Беса”на Касами

Опседнaти со својат моќ да го срушат договорот од Преспа, Касами и неговите поддржувачи ја држат целата нација во грч до последниот момент. Спремни биле да го срушат договорот ако сега веднаш не се промени Уставот и не им се гарантираат права на Албанците за јазикот кои не се гарантирани со Охридскиот рамковен договор кој го потпишаа и чие спроведување