притисни ентер »

НАСКОРО: „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ во издание на „Арс Ламина“
НАСКОРО: „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ во издание на „Арс Ламина“

НАСКОРО: „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ во издание на „Арс Ламина“

Наскоро во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“, ќе излезе од печат книгата „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ. Станува збор за прва книга од ваков тип на македонски јазик, којашто им излегува во пресрет на фантазијата и на желбата на оние кои сериозно сакаат да се занимаваат со модата како мошне креативна

Мажите кои најмногу влијаат на машката модна индустрија

Мажите кои најмногу влијаат на машката модна индустрија

Иако може да се каже дека дизајнерите, уредниците и стилистите го формираат и го водат машкиот стил во светот, сепак постојат неколку личности кои што ги носат стиловите поблиску до клиените.  Сега, во ерата на социјалните медиуми, овие факти никогаш не биле толку очигледни. Машките модели во светот имаат поголемо влијание во светот денес отколку кога