притисни ентер »

5 големи европски реки по кои вреди да крстарите
5 големи европски реки по кои вреди да крстарите

5 големи европски реки по кои вреди да крстарите

Патувањето по големите европски реки му дава целосно нова перспектива на континентот и им нуди на посетителите и на љубителите на природата недопрена дивина и некои од најмагичните предели. Дунав Дунав е втора најдолга река во Европа по Волга и тече низ Централна и Источна Европа и минува низ десет земји. Тече низ унгарската престолнина Будимпешта,