притисни ентер »

„Мона Лиза“ четири месеци беше сама, Лувр не очекува гужви ни откако повторно ќе се отвори на 6 јули
„Мона Лиза“ четири месеци беше сама, Лувр не очекува гужви ни откако повторно ќе се отвори на 6 јули

„Мона Лиза“ четири месеци беше сама, Лувр не очекува гужви ни откако повторно ќе се отвори на 6 јули

Речиси четири месеци „Мона Лиза“ беше сама, откако коронавирусот ја испразни нејзината соба во музејот Лувр од вообичаената маса обожаватели. Најпознатиот портрет на светот повторно ќе се најде во центарот на вниманието кога Лувр повторно ќе се отвори на 6 јули, но враќањето на посетителите можеби нема да оди така лесно. Пред пандемијата да го прекине