притисни ентер »

ОТКРИЕН Е НОВ УЛТРА МОЌЕН СОЈ НА КОРОНАВИРУСОТ Содржи 32 мутации, отпорен е на вакцините и се шири со огромна брзина
ОТКРИЕН Е НОВ УЛТРА МОЌЕН СОЈ НА КОРОНАВИРУСОТ Содржи 32 мутации, отпорен е на вакцините и се шири со огромна брзина

ОТКРИЕН Е НОВ УЛТРА МОЌЕН СОЈ НА КОРОНАВИРУСОТ Содржи 32 мутации, отпорен е на вакцините и се шири со огромна брзина

По загрижувачките податоци во Франција, каде што минатата недела беше регистриран нов сој на коронавирусот, сега експертите предупредуваат дека уште поопасна варијанта е регистрирана во Боцвана. Новиот сој се води под шифрата „B.1.1.529“, а најверојатно ќе биде наречен „ни“ и засега е забележан кај десетина пациенти. Сепак, тоа што најмногу ги загрижува

Нов сој на коворонавирусот со исклучително голем број мутации – потврден во три држави

Нов сој на коворонавирусот со исклучително голем број мутации – потврден во три држави

Новиот сој на коронавирусот носи екстремно висок број мутации кои може да предизвикаат дополнителни болести. Со геномското секвенционирање, оваа варијанта на вирусот е потврдена кај десет случаи во три држави. Тоа предизвика сериозна загриженост меѓу научниците бидејќи бројните мутации може да му овозможат на вирусот да го „избегне“ имунитетот. Варијантата

Откриена поопасна варијанта на коронавирусот во Боцвана, содржи 32 мутации

Откриена поопасна варијанта на коронавирусот во Боцвана, содржи 32 мутации

По загрижувачките податоци во Франција, каде што минатата недела беше регистриран нов сој на коронавирусот, сега експертите предупредуваат дека уште поопасна варијанта е регистрирана во Боцвана. Новиот сој се води под шифрата „B.1.1.529“, а најверојатно ќе биде наречен „ни“ и засега е забележан кај десетина пациенти. Сепак, тоа што најмногу ги загрижува

Научниците предупредуваат на нов сој од Ковид-19 со голем број мутации

Научниците предупредуваат на нов сој од Ковид-19 со голем број мутации

ФОТО: Maya Peters Kostman / IGI Нов сој на Ковид-19, кој содржи екстремно висок број мутации, може да донесе нови бранови на заразата преку избегнување на имунолошките одбранбени механизми, предупредуваат научниците. Преку генетско секвенцирање засега се потврдени само 10 случаи на овој сој во три држави, но варијантата предизвика голема загриженост