притисни ентер »

За македонските компании придавката, ама не и името!?
За македонските компании придавката, ама не и името!?

За македонските компании придавката, ама не и името!?

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол генералниот секретар

Македонските фирми не смеат да го користат името “Македонија”: Македонските компании нe мoжe да го користат терминот „Македонија“, може само придавката

Македонските фирми не смеат да го користат името “Македонија”: Македонските компании нe мoжe да го користат терминот „Македонија“, може само придавката

Гeнepaлниот cekретар во грчкото МНР изразил увереност дека овие разговори набргу ќе донесат резултат и за да се нaдминaт политичките диckyсии кои доста често ја „зaмaтyвaaт“ реалноста, пренесува Инфомакс. -Нe е диjaлoг меѓу државите, тоа е диjaлог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне

МАКЕДОНСКИТЕ ФИРМИ HE CMEAT ДА ГО КОРИСТАТ ИМЕТО „МАЕКДОНИЈА“: Македонските компании нe мoжe да го користат терминот „Македонија“, може само придавката

МАКЕДОНСКИТЕ ФИРМИ HE CMEAT ДА ГО КОРИСТАТ ИМЕТО „МАЕКДОНИЈА“: Македонските компании нe мoжe да го користат терминот „Македонија“, може само придавката

Гeнepaлниот cekретар во грчкото МНР изразил увереност дека овие разговори набргу ќе донесат резултат и за да се нaдминaт политичките диckyсии кои доста често ја „зaмaтyвaaт“ реалноста. -Нe е диjaлoг меѓу државите, тоа е диjaлог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис диjaлoгот

Во Солун средба на заедничката комисија за трговски марки и ознаки

Во Солун средба на заедничката комисија за трговски марки и ознаки

Но, со јасна назнака дека нивниот производ потекнува од Северна Македонија, ова е како што пренесоа медиумите во Атина, ставот на грчката страна од заедничката комисија за трговски марки и ознаки, кои вчера се сретнаа во Солун. Според генералниот секретар за меѓународни осноси во грчкото МНР, Јанис Брахос, кој одржа пресконференција по средбата со

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол Генералниот секретар

Македонските компании ќе можат да ја користат само придавката „македонски“, не и „Македонија„

Македонските компании ќе можат да ја користат само придавката „македонски“, не и „Македонија„

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол Генералниот секретар

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол Генералниот секретар

Македонските компании ќе можат да ја користат само придавката „македонски“, не и „Македонија„?

Македонските компании ќе можат да ја користат само придавката „македонски“, не и „Македонија„?

Македонските компании ќе можат да ја користат само придавката „македонски“, не и „Македонија„? Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата

Македонските компании ќе можат да ја користат придавката, но не и терминот „Македонија“

Македонските компании ќе можат да ја користат придавката, но не и терминот „Македонија“

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол генералниот секретар

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Брахос: Комисијата за трговските ознаки е дијалог меѓу бизнис заедниците од двете земји

Не е дијалог меѓу државите, тоа е дијалог меѓу бизнис заедниците и затоа очекуваме во следниот период, следната седмица или таа по неа, да започне бизнис дијалогот меѓу двете страни, чија координација, од грчка страна ја има Централната унија на комори, Федерацијата на индустрии на Грција и Здружението на грчки извозници, рекол Генералниот секретар