притисни ентер »

Заев, Рама и Вучиќ утврдија декларацијата со приоритети за регионална соработка
Заев, Рама и Вучиќ утврдија декларацијата со приоритети за регионална соработка

Заев, Рама и Вучиќ утврдија декларацијата со приоритети за регионална соработка

Maкедонскиот премиер Зоран Заев, заедно со претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија Еди Рама денеска во Охрид потпишаа декларација со листа на приоритети и и мерки за подобрувања на регионалната соработка. Денешната трилатерална средба се одржува во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што

Заев, Рама и Вучиќ на трилатерална средба ја утврдија декларацијата за соработка

Заев, Рама и Вучиќ на трилатерална средба ја утврдија декларацијата за соработка

Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија, Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување на регионалната

Декларацијата за соработка утврдена на трилатералната средба

Декларацијата за соработка утврдена на трилатералната средба

Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со претседателот на Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Албанија Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување на регионалната соработка. Оваа

Премиерите Заев и Рама и Претседателот Вучиќ на трилатерална средба во пресрет на утрешниот состанок со другите лидери од Западен Балкан ja утврдија  декларацијата за соработка

Премиерите Заев и Рама и Претседателот Вучиќ на трилатерална средба во пресрет на утрешниот состанок со другите лидери од Западен Балкан ja утврдија декларацијата за соработка

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со Претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, во недела на 10 ноември, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата

Заев, Рама и Вучиќ на трилатерална средба ја утврдија декларацијата за соработка

Заев, Рама и Вучиќ на трилатерална средба ја утврдија декларацијата за соработка

Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија, Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување на регионалната

Заев, Вучиќ и Рама вечерва во Охрид ja утврдија декларацијата за соработка

Заев, Вучиќ и Рама вечерва во Охрид ja утврдија декларацијата за соработка

Премиерот Зоран Заев, заедно со претседателот на Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Албанија Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување на регионалната соработка. Оваа декларација

Заев, Вучиќ и Рама на трилатерална средба ги договорија приоритетите за подбрување на регионалната соработка

Заев, Вучиќ и Рама на трилатерална средба ги договорија приоритетите за подбрување на регионалната соработка

Претседателот на Владата  Зоран Заев, заедно со Претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, на 10 ноември, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување

Заев, Рама и Вучиќ во Охрид

Заев, Рама и Вучиќ во Охрид

Премиерот Заев е домаќин на трилатералната работна средба на лидерите на Западен Балкан што утре ќе се одржи во Охрид, на која што ќе се разговара за „мал Шенген“. На средбата ќе присуствуваат и претседателот на Србија, Александар Вучиќ и претседателот на Владата на Албанија, Еди Рама кои веќе пристигнаа во Охрид. View this post on Instagram Trilateralni

Заев и Рама и Вучиќ на трилатерална средба ги договорија приоритетите

Заев и Рама и Вучиќ на трилатерална средба ги договорија приоритетите

Вечерва во Охрид се одржа средба на тројцата лидери. Претседателот на Владата  Зоран Заев, заедно со Претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, во недела на 10 ноември, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја

Лидерите од Западен Балкан утре на состанок во Охрид

Лидерите од Западен Балкан утре на состанок во Охрид

Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и со премиерот на Република Албанија, Еди Рама, во пресрет на состанокот на лидерите од Западен Балкан што ќе се одржи утре, одржаа трилатерална средба на која разговараа и ја утврдија декларацијата со листа на приоритети и мерки за подобрување на регионалната