притисни ентер »

Вработените губат на тежина, ако на работа се забранат газирани пијалаци
Вработените губат на тежина, ако на работа се забранат газирани пијалаци

Вработените губат на тежина, ако на работа се забранат газирани пијалаци

Забраната за продажба на засладени пијалаци на работа може да биде еден од начините да им се помогне на вработените да консумираат помалку од тие пијалаци и да изгубат на тежина, покажува неодамнешното истражување. Научниците следеле 214 вработени на Универзитетот Калифорнија во Сан Франциско (УЦСФ) откако била забранета продажбата на засладени газирани