притисни ентер »

Како неколку дена на море му влијаат на телото?
Како неколку дена на море му влијаат на телото?

Како неколку дена на море му влијаат на телото?

Факт е дека ништо не може да ве релаксира како морето. Но покрај релаксацијата, морето има и многу други неверојатни ефекти. Морската вода и воздухот се одлични за нашиот организам и можат да го подобрат целокупното здравје. Во продолжение дознајте како: Таласотерапијата претставува лекување со морска вода и потекнува од Грција. Уште пред 2.500 години,

Морската сол е скапоцен сојузник на здравјето

Морската сол е скапоцен сојузник на здравјето

Пред повеќе од 6 илјади години ја викале бело злато и ја употребувале за лечење, а ние последните години речиси се откажавме од неа. Како ниедна друга таа го штити организмот од слободните радикали. Нерафинираната морска сол е многу повеќе од зачин: таа е скапоцен сојузник на здравјето кој ги чисти и штити варењето, бубрезите и циркулацијата. Пред