притисни ентер »

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир
СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

Советот за безбедност на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Кашмир со децении е точка на конфликт во нуклеарните односи Индија-Пакистан. Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

СБ на ОН на затворена седница ќе расправа за Кашмир

Советот за безбедност на ОН денеска ќе се состане на затворена седница на која ќе се расправа за ситуацијата во Кашмир. На состанокот, свикан на барање на Пакистан и Кина, ќе се разговара за одлуката на Индија за укинување на специјалниот статус на Џаму и Кашмир. Одлуката од 5 август на Њу Делхи предизвика остра реакција од Исламабад, кој има територијални

МИА Најави – свет

МИА Најави – свет

Њујорк - Седница на Советот за безбедност на ОН за ситуацијата во Кашмир. 16 август 2019 Њујорк – Седница на Советот за безбедност на ОН за ситуацијата во Кашмир. Хараре – Опозицијата во Зимбабве организира протести поради продлабочената економска криза.

Советот за безбедност в петок ќе дискутира за прашањето на Кашмир

Советот за безбедност в петок ќе дискутира за прашањето на Кашмир

Советот за безбедност на ОН свика состанок поради ескалацијата на состојбата меѓу Индија и Пакистан околу спорот за поранешната држава Џаму и Кашмир, кој ќе се одржи во петок, пренесува ТАСС. „Претседавачот реши седницата да се одржи во петок наутрово форма на затворени консултации“, вели изворот. Во средата, Кина го поддржа барањето на Пакистан, поднесено