притисни ентер »

Канаѓанка скокна 222 метри
Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанката, Александрија Лутит постави нов светски рекорд за жени на леталницата во Викерсунд, Норвешка. Во третата тренинг серија Лутит скокна 222 метри и со тоа го подобри рекордот на Словенката Ема Клинец, која во првата серија имаше скок од 203 метри. Словенката денеска стана првата ски-скокачка која ја прескокна магичната граница од 200 метри

Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанката, Александрија Лутит постави нов светски рекорд за жени на леталницата во Викерсунд, Норвешка. Добивај вести на вибер Во третата тренинг серија Лутит скокна 222 метри и со тоа го подобри рекордот на Словенката Ема Клинец, која во првата серија имаше скок од 203 метри. Словенката денеска стана првата ски-скокачка која ја прескокна магичната

Александрија Лутит скокна 222 метри

Александрија Лутит скокна 222 метри

Александрија Лутит скокна 222 метри Канаѓанката Александрија Лутит постави нов светски рекорд за жени на леталницата во Викерсунд, Норвешка. Во третата тренинг серија Лутит скокна 222 метри и со тоа го подобри рекордот на Словенката Ема Клинец, која во првата серија имаше скок од 203 метри. Словенката денеска стана првата ски-скокачка која ја прескокна

Канаѓанка го собори светскиот рекорд – прелета 222 метри

Канаѓанка го собори светскиот рекорд – прелета 222 метри

Канаѓанката Александрија Лутит го собори светскиот рекорд во скијачки скокови за жени. Во Викерсунд, Норвешка, таа постави граница од 222 метри, кои ги прелета за време на тренингот во третата серија. Претходно рекордот го постави Словенката Ема Клинец, која прескокна 203 метри, а потоа долета и до 221 метар, еден пократок од Лутит. Норвежанката Марен

Александрија Лутит скокна 222 метри

Александрија Лутит скокна 222 метри

Канаѓанката Александрија Лутит постави нов светски рекорд за жени на леталницата во Викерсунд, Норвешка. Во третата тренинг серија Лутит скокна 222 метри и со тоа го подобри рекордот на Словенката Ема Клинец, која во првата серија имаше скок од 203 метри. Словенката денеска стана првата ски-скокачка која ја прескокна магичната граница од 200 метри

Канаѓанка постави светски рекорд во ски-скокови – леташе 222 метри!

Канаѓанка постави светски рекорд во ски-скокови – леташе 222 метри!

Канаѓанката Александриа Лути постави нов светски рекорд во ски-скокови и тоа за цели 19 метри откако леташе 222 метри во норвешки Викерсунд, со третата серија од тренингот. Лути го урна досегашниот рекорд на Словенката Ема Клинец од 203 метри, која во втората серија од тренинзите леташе на оваа дистанца и стана прва скокачка која успеала да прелета

Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанка скокна 222 метри

Канаѓанката, Александрија Лутит постави нов светски рекорд за жени на леталницата во Викерсунд, Норвешка. Во третата тренинг серија Лутит скокна 222 метри и со тоа го подобри рекордот на Словенката Ема Клинец, која во првата серија имаше скок од 203 метри. Словенката денеска стана првата ски-скокачка која ја прескокна магичната граница од 200 метри