притисни ентер »

Македонка со потекло од Виница добива министерско место во Владата на Словенија
Македонка со потекло од Виница добива министерско место во Владата на Словенија

Македонка со потекло од Виница добива министерско место во Владата на Словенија

Maкедонката Емилија Стојменова Дух ќе биде министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е професорка на Електротехничкиот факултет во Љубљана и е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia и директор на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. А ктивна е во иницијативата за „паметни села“, која се имплементира под чадорот на Европската

Македонка во новата влада во Словенија

Македонка во новата влада во Словенија

Девојката со македонско потекло, Емилија Стојменова Дух, која инаку е доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, како и директорка на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. 36-годишната Стојменова Дух

Македонката Емилија Стојменова-Дух стана министерка за дигитализација во Словенија

Македонката Емилија Стојменова-Дух стана министерка за дигитализација во Словенија

Емилија Стојменова-Дух, доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада на новиот премиер Роберт Голоб. Емилија Стојменова-Дух, доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка

Македонка стана министерка во словенечката влада – ќе ја раководи дигитализацијата на земјата

Македонка стана министерка во словенечката влада – ќе ја раководи дигитализацијата на земјата

Емилија Стојменова Дух, доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, како и директорка на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. 36-годишната Стојменова Дух е активна во иницијативата за „паметни села“,

ЗАПОМНЕТЕ ГО ОВОЈ ЛИК Оваа млада жена, Македонка по потекло, е министерка во новата словенечка влада!

ЗАПОМНЕТЕ ГО ОВОЈ ЛИК Оваа млада жена, Македонка по потекло, е министерка во новата словенечка влада!

Емилија Стојменова Дух, 36, доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, како и директорка на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. Меѓу другото, ја претставува Словенија во мултирегионален проект на

Македонка дел од новата влада во Словенија

Македонка дел од новата влада во Словенија

Девојката со македонско потекло, Емилија Стојменова Дух, која инаку е доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, како и директорка на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. 36-годишната Стојменова Дух

Ќе раководи со дигитализацијата на земјата: Македонка избрана за министерка во Владата на Словенија

Ќе раководи со дигитализацијата на земјата: Македонка избрана за министерка во Владата на Словенија

Професорката на Електротехничкиот факултет во Љубљана, Емилија Стојменова Дух (36) во новата словенечка Влада ќе биде министерка за дигитализација. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, а е и директор на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. Особено е активна во иницијативата за „паметни села“, која се имплементира под чадорот на Европската

Македонка избрана за министерка во словенечката влада

Македонка избрана за министерка во словенечката влада

Емилија Стојменова Дух, доктор на науки и асистентка на Електротехничкиот факултет во Љубљана, е избрана за министерка за дигитализација во новата словенечка влада. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, како и директорка на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. Стојменова Дух (36 г.) е активна во иницијативата за „паметни села“, поддржана

МАКЕДОНКА ВО НОВАТА СЛОВЕНЕЧКА ВЛАДА: Проф. д-р Емилија Стојменова Дух, министерка за дигитализација

МАКЕДОНКА ВО НОВАТА СЛОВЕНЕЧКА ВЛАДА: Проф. д-р Емилија Стојменова Дух, министерка за дигитализација

Професорката на Електротехничкиот факултет во Љубљана, Емилија Стојменова Дух во новата словенечка влада ќе биде министерка за дигитализација. Таа е основач и директор на мрежата FabLab Slovenia, а е и директор на Digital Innovation Hub (DIH) Slovenia. Како што пренесе Нова ТВ, особено е активна во иницијативата за „паметни села“, која се имплементира