притисни ентер »

Летечка Tesla за пет години?
Летечка Tesla за пет години?

Летечка Tesla за пет години?

Еден од оние кои му „веруваат“ на Елон Маск му постави прашање на Twitter кое е поврзано со намерата на Tesla да прави електрични авиони. Маск му одговори дека има идеја, но таков авион би можел да се појави најрано за пет години. Проблемот во моментов е во тоа што автономниот лет на слични траспортни возила е доста ограничен. Маск смета дека за неколку