притисни ентер »

Најжестокото момче во поранешна Југославија – само со него и со Тито никој не смеел да влезе во конфликт
Најжестокото момче во поранешна Југославија – само со него и со Тито никој не смеел да влезе во конфликт

Најжестокото момче во поранешна Југославија – само со него и со Тито никој не смеел да влезе во конфликт

ИЗВОР Скопје24 | декември 4, 2019 На денешен ден 1948-та година е роден, според многумина, најдобриот спортист во поранешна Југославија – легендарниот боксер Мате Парлов. Боксот бил неговиот живот. На 16 години почнал да тренира во БК “Пула“ и по три години ја освоил титулата првак на Југославија во полутешка категорија. Токму тогаш почнала неговата

Најжестокото момче во поранешна Југославија кој бил “страв и трепет“ за противниците – само со него и со Тито никој не смеел да влезе во конфликт

Најжестокото момче во поранешна Југославија кој бил “страв и трепет“ за противниците – само со него и со Тито никој не смеел да влезе во конфликт

ИЗВОР Скопје24 | декември 4, 2019 На денешен ден 1948-та година е роден, според многумина, најдобриот спортист во поранешна Југославија – легендарниот боксер Мате Парлов. Боксот бил неговиот живот. На 16 години почнал да тренира во БК “Пула“ и по три години ја освоил титулата првак на Југославија во полутешка категорија. Токму тогаш почнала неговата