притисни ентер »

„Детска фантазија“ – изложба на скулптури од Ненад Тонкин
„Детска фантазија“ – изложба на скулптури од Ненад Тонкин

„Детска фантазија“ – изложба на скулптури од Ненад Тонкин

Во Галерија МКЦ вечерва во 20 часот ќе се отвори изложбата на скулптури „Детска фантазија“ од Ненад Тонкин. „Детска фантазија“ е серија скулптури инспирирани од цртежи на деца на возраст од 4 и 5 години. Некои се самостојни, а некои во група формираат сцени од замислен свет. Работени се во разни вајарски техники, а изработени се од рециклирани материјали

Вечерва во МКЦ се отвора изложбата на скулптури „Детска фантазија“ на Ненад Тонкин

Вечерва во МКЦ се отвора изложбата на скулптури „Детска фантазија“ на Ненад Тонкин

Со почеток од 20 часот, вечерва во галеријата во Младинскиот културен центар (МКЦ) се отвора изложбата на скулптури „Детска фантазија“ на Ненад Тонкин . Изложбата, како што информираат од МКЦ е серија скулптури инспирирани од цртежи на деца на возраст од 4 и 5 години. Некои од скулптурите кои се изработени во разни вајарски техники, а кои се изработени