притисни ентер »

Лани во ЕУ се иселиле 228.000 жители од Западен Балкан
Лани во ЕУ се иселиле 228.000 жители од Западен Балкан

Лани во ЕУ се иселиле 228.000 жители од Западен Балкан

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Северна Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани

За една година од Западен Балкан се иселиле 228.000 лица, од Македонија 24 илјади

За една година од Западен Балкан се иселиле 228.000 лица, од Македонија 24 илјади

Од шесте земји на Западен Балкан – Македонија, Албанија, Црна Гора, Косово, Србија и Босна и Херцеговина – само лани во земјите на ЕУ се иселиле 228.000 лица, објави црногорски „Вијести“ поивикувајќи се на Евростат. Од Албанија си заминале најмногу, 62 илјади, од БиХ 53,5 илјади, 51.000 заминале од Србија, а од Косово 34,5 илјади. Од Македонија лани

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Северна Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани се иселиле

Повеќе од 200.000 луѓе од Западен Балкан заминале во Европа

Повеќе од 200.000 луѓе од Западен Балкан заминале во Европа

Минатата година од Западен Балкан имигрирале 228.000 луѓе во земјите на ЕУ, покажуваат податоците на Еуростат. Од нашата земја во ЕУ лани се иселиле 24.300 луѓе, од Србија 51.000, од Босна и Херцеговина 53.500, од Косово 34.500. Сепак, лани најмногу се иселиле од Албанија, 62.000 луѓе, додека најмалку заминале за ЕУ од Црна Гора, 3.000 луѓе. Од Северна

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Луѓето масовно се иселуваат од Западен Балкан: Само лани ЕУ прими 228.000 жители од овие простори

Од Западен Балкан во земјите на ЕУ само минатата година се отселиле 228.000 жители, покажуваат податоците од Еуростат. Најмногу иселеници во ЕУ заминале од Албанија 62.000, потоа од БиХ 53.000 како и 51.000 Срби. Од територијата на Косово се иселиле 34.500 луѓе, а од Северна Македонија 24.300 и од Црна Гора 3.000. Од Албанија најголем број гражани

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица – 24.300 биле од Македонија

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица – 24.300 биле од Македонија

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Луѓето масовно си заминуваат од Западен Балкан: Само минатата година ЕУ примила 228.000 луѓе од овие простори

Луѓето масовно си заминуваат од Западен Балкан: Само минатата година ЕУ примила 228.000 луѓе од овие простори

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од Црна

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од Западен Балкан лани во земјите од ЕУ заминале 228.000 лица

Од земјите на Западен Балкан во ЕУ само минатата година се доселиле 228.000 жители, покажуваат најновите податоци на Еуростат. Од Србија во ЕУ заминале 51.000 лица, а, сепак, најмногу заминале од Албанија – 62.000 и од БиХ – 53.000, пренесува подгоричкиот весник  „Вијести“. Од Косово лани се иселиле 34.500 лица, од Северна Македонија 24.300 и од

Во ЕУ лани се доселиле 228.000 луѓе од Западен Балкан

Во ЕУ лани се доселиле 228.000 луѓе од Западен Балкан

Во Европската Унија минатата година легално се доселиле 228 илјади граѓани на земјите од Западен Балкан – Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија и Косово, покажуваат податоците на Еуростат, кои ги пренесуваат регионалните агенции. Во Европската Унија минатата година легално се доселиле 228 илјади граѓани на земјите од Западен