притисни ентер »

Армеловата доктрина камен на сопнување помеѓу Русија и НАТО
Армеловата доктрина камен на сопнување помеѓу Русија и НАТО

Армеловата доктрина камен на сопнување помеѓу Русија и НАТО

Рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко денеска изјави дека Русија и НАТО во целост ја прекинаат цивилната и воената соработка. Тој додаде дека Алијансата отишла премногу далеку во ескалацијата на судирот со Русија. НАТО сам одби конструктивен разговор со Русија. Тој не постои. Засега нема сигнал дека НАТО гледа излез од овој

Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко изјави дека Русија и НАТО во целост ја прекинаа цивилната и воената соработка. Тој додаде дека Алијансата отишла премногу далеку во ескалацијата на судирот со Русија. НАТО сам одби конструктивен разговор со Русија. Тој не постои. Засега нема сигнал дека НАТО гледа излез од овој ќор-сокак,

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко денеска изјави дека Русија и НАТО во целост ја прекинаа цивилната и воената соработка. Тој додаде дека Алијансата отишла премногу далеку во ескалацијата на судирот со Русија. НАТО сам одби конструктивен разговор со Русија. Тој не постои. Засега нема сигнал дека НАТО гледа излез од овој

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија и НАТО целосно ја прекинаа соработката на цивилна и воена линија, изјави заменик-шефот на руската дипломатија Александар Грушко во интервјуто за „Спутник“. „Самиот НАТО ги отфрли позитивните теми во разговорите со Русија. Тие не постојат. Засега нема сигнал дека НАТО го гледа излезот од овој ќорсокак “, истакна тој. Според зборовите на Грушко,

Москва: НАТО отиде предалеку, целосно ја прекинуваме соработката

Москва: НАТО отиде предалеку, целосно ја прекинуваме соработката

Русија и НАТО целосно ја прекинаа цивилната и воената соработка, изјави заменикот на рускиот шеф на дипломатијата Александар Грушко. Грушко оцени дека Алијансата отишла предалеку во ескалацијата на конфликтот со Русија. „НАТО самиот одби конструктивен разговор со Русија. Таков разговор не постои. Засега нема сигнали дека НАТО гледа излез од овој ќор-сокак“,

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија и НАТО целосно ја прекинаа соработката на цивилна и воена линија, изјави заменик-шефот на руската дипломатија Александар Грушко во интервјуто за „Спутник“. „Самиот НАТО ги отфрли позитивните теми во разговорите со Русија. Тие не постојат. Засега нема сигнал дека НАТО го гледа излезот од овој ќорсокак “, истакна тој. Според зборовите на Грушко,

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија целосно ја прекина соработката со НАТО

Русија и НАТО целосно ја прекинаа соработката на цивилна и воена линија, изјави заменик-шефот на руската дипломатија Александар Грушко во интервјуто за „Спутник“. „Самиот НАТО ги отфрли позитивните теми во разговорите со Русија. Тие не постојат. Засега нема сигнал дека НАТО го гледа излезот од овој ќорсокак “, истакна тој. Според зборовите на Грушко,

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко денеска изјави дека Русија и НАТО во целост ја прекинаа цивилната и воената соработка. Тој додаде дека Алијансата отишла премногу далеку во ескалацијата на судирот со Русија. НАТО сам одби конструктивен разговор со Русија. Тој не постои. Засега нема сигнал дека НАТО гледа излез од овој

Грушко: Русија и НАТО целосно ја прекинаа соработката

Грушко: Русија и НАТО целосно ја прекинаа соработката

22 Споделувања Share Tweet Русија и НАТО во целост ја прекинаа цивилната и воената соработка, вели рускиот заменик шеф на дипломатијата – Александар Грушко за „Спутник“. Според него, причината е што НАТО алијансата отишла предалеку во ескалацијата на судирот со Русија. Тој вели дека НАТО е тој што одбил конструктивен разговор, па поради тоа сега нема

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Грушко: Русија во целост ја прекина соработката со НАТО

Рускиот заменик министер за надворешни работи Александар Грушко денеска изјави дека Русија и НАТО во целост ја прекинаа цивилната и воената соработка. Тој додаде дека Алијансата отишла премногу далеку во ескалацијата на судирот со Русија. НАТО сам одби конструктивен разговор со Русија. Тој не постои. Засега нема сигнал дека НАТО гледа излез од овој