притисни ентер »

Сигнал кој речиси сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок – доколку го забележите не чекајте да посетите доктор
Сигнал кој речиси сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок – доколку го забележите не чекајте да посетите доктор

Сигнал кој речиси сите го занемаруваат, а укажува на можни проблеми со крвниот притисок – доколку го забележите не чекајте да посетите доктор

Овој симптом не треба веднаш да го поврзувате со проблеми со кардиоваскуларниот систем. Високиот крвен притисок е проблем кој ја погодува речиси секоја десетта личност во светот, а многумина од нас можеби и не знаат дека боледуваат од хипертензија поради тоа што таа најчесто нема симптоми. Дека имате висок крвен притисок веројатно ќе дознаете дури

ВИСОК ПРИТИСОК ВО КОМБИНАЦИЈА СО ГЛАВОБОЛКA Препознајте го моментот кога треба итно да одите на лекар

ВИСОК ПРИТИСОК ВО КОМБИНАЦИЈА СО ГЛАВОБОЛКA Препознајте го моментот кога треба итно да одите на лекар

Високиот крвен притисок во комбинација со главоболка понекогаш може да биде знак за итна посета на лекар. Ако не се контролира, високиот крвен притисок може да предизвика оштетување на срцето и други проблеми, уништувајќи ги крвните садови низ телото. Таблетите за негово регулирање може да предизвикаат главоболки, а понекогаш и комбинацијата на овие

Пет намирници кои го намалуваат крвниот притисок

Пет намирници кои го намалуваат крвниот притисок

Огромен број на луѓе ширум светот страдаат од зголемен крвен притисок, а на повеќето од нив здравата исхрана може да им помогне да ги ублажат па дури и целосно да ги нормализираат симптомите. Ви претставуваме намирници кои се природни борци против високиот притисок. Какао Какаото содржи високо ниво на флавоноиди, нутриенти кои го намалуваат крвниот