притисни ентер »

Платоновото бротче, со нас на него
Платоновото бротче, со нас на него

Платоновото бротче, со нас на него

Платоновата метафора заличува само однадвор на нашето државно бротче, и тоа само во конфузното вртење на бродот во круг и упорното периодично насочување на прамецот во обратна насока од единственото безбедно пристаниште. Од првиот ден на независноста, македонската држава ја преживува драмата на бротче со едно едро, што се нашло среде опасно разбранувано

Платоновото бротче, со нас на него

Платоновото бротче, со нас на него

Секогаш кога ВМРО е на власт, го испушта кормилото и ја баталува навигацијата, со сите сили да се занимава со фалсификување на бродската историја, со преуредување на бродската утроба, разграбување на багажот, залихите, па и самите делови од бродската конструкција, обрнувајќи внимание само на техниката на управување, односно кротење на патниците што