притисни ентер »

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања
Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот на Република  Македонија Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва кабинетот на бугарскиот претседател. Радев

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот на Република  Македонија Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва кабинетот на бугарскиот претседател. Радев

Во пресрет на самитот на ЕУ, телефонски разговор на Заев со Радев, без преголеми детали за јавноста што се зборувало

Во пресрет на самитот на ЕУ, телефонски разговор на Заев со Радев, без преголеми детали за јавноста што се зборувало

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот на Република Македонија Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва кабинетот на бугарскиот претседател. Радев

Двапати ѕвонеше телефонот во резиденцијата на Радев: И Белен се интересирал за евроинтеграцијата на РС Македонија

Двапати ѕвонеше телефонот во резиденцијата на Радев: И Белен се интересирал за евроинтеграцијата на РС Македонија

Бугарскиот претседател му кажал на австрискиот колега дека продуктивниот билатерален дијалог меѓу Софија и Скопје е незаменлива алатка за надминување на контроверзните прашања во билатералните односи Старо-новиот претседател на Бугарија , Румен Радев, во текот на денешното попладне, остварил два телефонски разговори на кои тема била евроинтеграцискијата

Заев разговарал со бугарскиот претседател Радев

Заев разговарал со бугарскиот претседател Радев

За телефонскиот разговор извести кабинетот на бугарскиот претседател Румен Радев, посочувајќи дека тој бил на иницијатива на Зоран Заев или како што се наведува, „разговорот го иницираше премиерот на нашиот југозападен сосед“. Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република Северна Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот на Република Северна Македонија Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва кабинетот на бугарскиот

Заев-Радев: Клучен за решавање на спорните прашања е дијалогот

Заев-Радев: Клучен за решавање на спорните прашања е дијалогот

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва Кабинетот на бугарскиот претседател. Дијалогот на високо ниво е клучен за

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Радев – Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и решавање на спорните прашања

Дијалогот на високо ниво е клучен за градење доверба и надминување на спорните прашања во односите меѓу Бугарија и Република Македонија. Ова е заедничкиот став на претседателот на Бугарија Румен Радев и на премиерот на Република Македонија Зоран Заев, кои денеска остваријa телефонски разговор, соопшти вечерва кабинетот на бугарскиот претседател. Радев