притисни ентер »

Како да кажеш дека Тесла шпионира за Американците, без да кажеш дека Тесла шпионира за Американците
Како да кажеш дека Тесла шпионира за Американците, без да кажеш дека Тесла шпионира за Американците

Како да кажеш дека Тесла шпионира за Американците, без да кажеш дека Тесла шпионира за Американците

Од 1-ви јули ниту едно Тесла возило два месеца нема да смее да припари во кинескиот крајбрежен туристички дистрикт Беидаихе, во кој треба да се одржи летниот партиски состанок на раководството на Кинеската комунистичка партија. Одлуката на властите во Беидаихе следува само неколку недели откако на Тесла возилата им беше забрането да возат на одредени

Кинезите повторно параноични?! Поради таен состанок на Партијата, нова забрана за движење за моделите на Tesla

Кинезите повторно параноични?! Поради таен состанок на Партијата, нова забрана за движење за моделите на Tesla

Стравот од шпионажа ги навело кинеските власти да го забранат појавувањето и трговијата со моделите на Tesla во крајбрежната област Беидаихе, популарно одморалиште во провинцијата Хебеј, на кинескиот брег на Бохајското Море. Службеникот не ја навел официјалната причина за одлуката за забрана на американските возила, но вели дека тоа се „национални