притисни ентер »

Грешки кои сите ги правиме додека се тушираме
Грешки кои сите ги правиме додека се тушираме

Грешки кои сите ги правиме додека се тушираме

Ретко кој размслува за тоа дека може да му наштети на своето здравје и тело додека се тушира, но доколку правите некои од овие работи, тогаш сигурно дека постои риик. Во прдолжение прочитајте неколку правила кои треба да ги применувате за да го зачувате вашето здравје: 1. Не го менувате сунѓерот за туширањето Сунѓерите за туширање се полни со бактерии

Дали бричењето на главата ја зајакнува косата?

Дали бричењето на главата ја зајакнува косата?

Д-р Елена Арсова, менаџер на Hair Clinic Beograd (www.hairclinicbalkan.com) ПРАШАЊЕ: Косата почна да ми ослабнува во предната линија и круната на главата, залисточите се прилично продлабочени а имам само 23 години. Се уплашив доста затоа што татко ми е ќелав. Мој пријател ми кажа да ја избричам главата бидејќи тоа ќе овозможи косата да зајакне. Ја

Дали бричењето на главата ја зајакнува косата?

Дали бричењето на главата ја зајакнува косата?

Д-р Елена Арсова, менаџер на Hair Clinic Beograd (www.hairclinicbalkan.com) ПРАШАЊЕ: Косата почна да ми ослабнува во предната линија и круната на главата, залисточите се прилично продлабочени а имам само 23 години. Се уплашив доста затоа што татко ми е ќелав. Мој пријател ми кажа да ја избричам главата бидејќи тоа ќе овозможи косата да зајакне. Ја

Грешки кои сите ги правиме додека се тушираме, а не сме свесни дека ни го уништуваат здравјето

Грешки кои сите ги правиме додека се тушираме, а не сме свесни дека ни го уништуваат здравјето

Ретко кој размслува за тоа дека може да му наштети на своето здравје и тело додека се тушира, но доколку правите некои од овие работи, тогаш сигурно дека постои риик. Во прдолжение прочитајте неколку правила кои треба да ги применувате за да го зачувате вашето здравје: 1. Не го менувате сунѓерот за туширањето Сунѓерите за туширање се полни со бактерии

Детокс на скалпот

Детокс на скалпот

Сигурно ова го имате слушнато безброј пати досега: продолжување на интервалот меѓу две миења на косата ја одржува бојата (фарбана), овозможува природна хидратација на влакната и намалува термички и хемиски оштетувања. Но она што е добро за косата не значи дека е добро и за кожата на главата, а нездравата кожа, со текот на времето, може да има негативно