притисни ентер »

ДАЛИ лебот СТАНУВА ЛУКСУЗ? повторно ПОСКАПУВАЊЕ од 5 до 8 денари!

ДАЛИ лебот СТАНУВА ЛУКСУЗ? повторно ПОСКАПУВАЊЕ од 5 до 8 денари!

За една година, за одредени типови на леб, цената скокна за 100 отсто и не застанува тука. `Ржаниот леб вчера достигна вртоглава цена од 93 денари, интегралниот од 84, а белиот на парчиња од 56 денари. Цените се нешто пониски во поголемите маркети, но речиси никаде веќе не може да се најде леб под 50 денари, пренесува „Телма“. Секој понеделник, граѓаните

Лебот поскапе како никогаш до сега, граѓаните загрижени, Владата мува не ја лази

Лебот поскапе како никогаш до сега, граѓаните загрижени, Владата мува не ја лази

Цените на лебот рушат рекорди. Поскапувањата на основниот прехранбен продукт никако да запрат. Само во последниве неколку недели лебот поскапе од 5 до 8 денари, а некои видови леб се продаваат и до 10 денари поскапо. Само обичниот бел леб наредните денови ќе поскапе за 6 денари и ќе се продава за 50 денари. Ново зголемување на цените најавуваат и пекарниците

Лебот поскапе како никогаш до сега, граѓаните загрижени, Владата мува не ја лази

Лебот поскапе како никогаш до сега, граѓаните загрижени, Владата мува не ја лази

Цените на лебот рушат рекорди. Поскапувањата на основниот прехранбен продукт никако да запрат. Само во последниве неколку недели лебот поскапе од 5 до 8 денари, а некои видови леб се продаваат и до 10 денари поскапо. Само обичниот бел леб наредните денови ќе поскапе за 6 денари и ќе се продава за 50 денари. Ново зголемување на цените најавуваат и пекарниците

Нема поевтин леб од 50 денари

Нема поевтин леб од 50 денари

`Ржаниот леб вчера достигна вртоглава цена од 93 денари, интегралниот од 84, а белиот на парчиња од 56 денари. Цените се нешто пониски во поголемите маркети, но речиси никаде веќе не може да се најде леб под 50 денари. За една година, за одредени типови на леб, цената скокна за 100 отсто и не застанува тука, објави Телма. Секој понеделник, граѓаните

И  лебот ќе стане луксуз - нов бран августовски покачувања на цените

И лебот ќе стане луксуз - нов бран августовски покачувања на цените

Цените на рафтовите во маркетите речиси секојдневно се менуваат. Високите цени на струјата и гасот доведоа до поскапување на лебот кој рипна дури за 10 денари. Македонските граѓани од почетокот на август се затекнати од нов бран на поскапувања на основните прехранбени производи , како последица на економската криза која што зема се поголем залет. Најголемите

„Вечер“: „Лебот се поскап, граѓаните и пекарите револтирани, оти Владата не помага, а таа не се загрижува!“

„Вечер“: „Лебот се поскап, граѓаните и пекарите револтирани, оти Владата не помага, а таа не се загрижува!“

„Цените на лебот уриваат рекорди. Поскапувањата на основниот прехранбен продукт никако да запрат. Само во последниве неколку недели лебот поскапе од 5 до 8 денари, а некои видови леб се продаваат и до 10 денари поскапо. Само обичниот бел леб наредните денови ќе поскапи за 6 денари и ќе се продава за 50 денари.“ – објави весникот „Вечер“ во својата

Пекарите низ Македоника најавуваат зголемување на цената на лебот по 15 август

Пекарите низ Македоника најавуваат зголемување на цената на лебот по 15 август

Дел од производителите на леб во земјава ја зголемија цената, а штипските пекарници се уште лебот го продаваат по старата цена. Николче Малинов сопственик на пекарница вели дека и тие ќе ја зголемат цената, но, кон средината на овој месец. Се очекува цената на лебот да се покачи за два денари, а корекцијата ќе ја направат по 15 август. Посочи дека

Лебот поскапе, никаде не може да се најде под 50 денари!

Лебот поскапе, никаде не може да се најде под 50 денари!

`Ржаниот леб вчера достигна вртоглава цена од 93 денари, интегралниот од 84, а белиот на парчиња од 56 денари. Цените се нешто пониски во поголемите маркети, но речиси никаде веќе не може да се најде леб под 50 денари.  За една година, за одредени типови на леб, цената скокна за 100 отсто и не застанува тука, објави Телма. Секој понеделник, граѓаните