притисни ентер »

Деспотовски: За 4 милиони евра финансиска поддршка од државата се поттикнува инвестициски циклус од 14 милиони евра
Деспотовски: За 4 милиони евра финансиска поддршка од државата се поттикнува инвестициски циклус од 14 милиони евра

Деспотовски: За 4 милиони евра финансиска поддршка од државата се поттикнува инвестициски циклус од 14 милиони евра

Првиот човекот на Фондот за иновации, Јован Деспотовски за емисијата „Еуро фокус“ на Телма ТВ изјави дека имаме еден нов квалитет во плановите на економското заздравување. „За едно евро кое што го заложува државата во приватниот сектор, дел од компаниите или приватниот сектор има капацитет да вложи две“, изјави тој. Според него, за 4 милиони евра финансиска

Деспотовски: За едно евро кое го вложува државата во приватниот сектор, дел од компаниите имаат капацитет да вложат две

Деспотовски: За едно евро кое го вложува државата во приватниот сектор, дел од компаниите имаат капацитет да вложат две

Првиот човекот на Фондот за иновации, Јован Деспотовски за емисијата „Еуро фокус“ на Телма ТВ изјави дека имаме еден нов квалитет во плановите на економското заздравување. „За едно евро кое што го заложува државата во приватниот сектор, дел од компаниите или приватниот сектор има капацитет да вложи две“, изјави тој. Според него, за 4 милиони евра финансиска

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој. Средствата што ќе ги добијат ќе бидат наменети за набавка на опрема, дигитализација, софтвер за подобрување на организацијата и за реализација на проекти

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра. „Во рамките на овој повик, во вкупен износ од 14 милиони евра, со 4 милиони учествува ФИТР, додека приватниот сектор со 10 милиони евра.

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра. – Во рамките на овој повик, во вкупен износ од 14 милиони евра, со 4 милиони учествува ФИТР, додека приватниот сектор со 10 милиони евра

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра. „Во рамките на овој повик, во вкупен износ од 14 милиони евра, со 4 милиони учествува ФИТР, додека приватниот сектор со 10 милиони евра.

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра. „Во рамките на овој повик, во вкупен износ од 14 милиони евра, со 4 милиони учествува ФИТР, додека приватниот сектор со 10 милиони евра.

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Тој најави дека преку оваа институција ќе се доделуваат средства и од третиот пакет мерки за заздравување на економијата, додавајќи дека, според истражувањата, најголемиот дел од фирмите кои искористиле пари од Фондот покажуваат одлични параметри. Деспотовски, презентирајќи ги резултатите од повикот за кофинансирани грантови, откри дека 69 фирми ќе

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра. – Во рамките на овој повик, во вкупен износ од 14 милиони евра, со 4 милиони учествува ФИТР, додека приватниот сектор со 10 милиони евра